۰
plusresetminus
در پی اعلام تصویب نامه انجمن‌های ایالتی در جراید، وی بی‌درنگ علمای طراز اول قم را به نشست و گفت وگو درباره آن، دعوت کرد که این نشست در منزل حاج آقا مرتضی حایری تشکیل یافت.
واکنش امام خمینی در قبال تصویب نامه

واکنش امام به تصویب نامه انجمن‌های ایالتی بسیار سخت و قاطعانه بود. با این حال ایشان در گام اول ترجیح دادند تا موضوع را با مراجع طراز اول و روحانیون برجسته مطرح نماید. در این جلسه تصمیماتی اتخاذ شد و به اجرا گذاشته شد:
«امام خمینی مترصد فرصتی بود تا آغازگر یک تحول بنیادین در نظام سیاسی باشد و مبارزه خود را با شاه از همین نقطه آغاز کرد. در پی اعلام تصویب نامه انجمن‌های ایالتی در جراید، وی بی‌درنگ علمای طراز اول قم را به نشست و گفت وگو درباره آن، دعوت کرد که این نشست در منزل حاج آقا مرتضی حایری تشکیل یافت. امام خمینی با به صحنه کشاندن سایر علما و روحانیان و ایجاد نوعی همبستگی و اتحاد میان آنان و گسترش مبارزه در میان سایر نیرو‌های اجتماعی، اقدامات گسترده‌‌ای را برضد تصویب نامه آغاز نمود. این واکنش‌ها و درخواست‌های شدیداللحن روحانیون و پیروان آنان مبنی بر لغو تصویب‌نامه که در واقع برای رژیم دور از انتظار بود دولت را مجبور به عقب‌نشینی از مفاد خلاف شرع و غیر قانونی تصویب نامه ساخت. در این شرایط شاه برای این که حریم خود را حفظ کرده باشد با تبری از این مسأله و احاله کردن آن به دولت تمام حملات را متوجه عَلَم می‌سازد و او را بازنده میدان معرفی می‌نماید. امام با زیرکی خاصی مخالفت خود را‌ تنها‌  معطوف به تصویب‌نامه نکرده و با افشاگری برضد دستگاه حاکم تعطیلی مجلسین شورا و سنا، سلب آزادی مطبوعات و دخالت صهیونیست‌ها را در شؤونات سیاسی و اقتصادی کشور مورد اعتراض قرار می‌دهد»



منبع: علیرضا زهیری، عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک، تهران، دفتر نشر و پخش معارف، 1379، صص 212- 213
https://www.cafetarikh.com/news/49658/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما