کشتیسازی از قدیم در سواحل خلیج فارس و بحر خزر متداول بوده است. در دوران صفویه اعراب خلیج فارس دارای کشتیهای مسافرتی و کشتیهای توپدار فراوان بودهاند.
بخش صنعت یکی از بخشهای مهم در اقتصاد صفویان بود. صنعت، بخشهای مختلفی را شامل میشد. یکی از این بخشها، صنعت کشتیسازی بود. در دوره صفویان، کشتیسازی از رونق بسزایی برخوردار بود و کشور به چندین کشتی بزرگ مجهز بود:
«کشتیسازی از قدیم در سواحل خلیج فارس و بحر خزر متداول بوده است. در دوران صفویه اعراب خلیج فارس دارای کشتیهای مسافرتی و کشتیهای توپدار فراوان بودهاند. در زمان شاه عباس دوم (۱۶۷۰) ایرانیان کشتیهایی می ساختند و شاه عباس برای تشویق آنان بر یکی از آنها سوار شد. اما اوج صنایع کشتی سازی در قرن ۱۷ بود. در این زمان اعراب خلیج فارس کشتیهای بزرگ و نیرومندی ساختند که تا سالها نیروی بزرگ دریایی در خلیج فارس بود. در سال ۱۷۱۵ نیروی دریایی اعراب خلیج فارس مرکب بود از یک کشتی با ۷۴ توپ و دو کشتی با ۶۰ توپ و یک کشتی با ۵۰ توپ و هیجده کشتی کوچک هر یک دارای ۱۲ تا ۳۳ توپ و چند کشتی پارویی هر یک دارای ۴ تا ۸ توپ علاوه بر آن در دوره نادرشاه در سال ۱۷۴۲ ایران صاحب یک ناوگان بزرگ دریایی در جنوب شامل ۱۵ کشتی بزرگ و کوچک و تعمیرگاههایی در بوشهر و بندر عباس گردید.»
منبع: علیرضا ثقفی خراسانی، سیر تحولات استعمار در ایران، مشهد، نشر نیکا، 1375، ص 62