امیر عباس هویدا به عنوان دبیرکل حزب ایران نوین، با حضور در شهرهای مختلف کشور و ایراد سخنرانیهای مختلف و برگزاری اجتماعات از طبقات خاص، سعی می کرد این حزب را به عنوان حزب مردمی و ملی معرفی نماید.
در سال های دهه چهل، پس از ترور حسن علی منصور، امیر عباس هویدا که وزیر دارایی بود، به جای او نخست وزیر شد. در همان زمان ناگهان پیاز نایاب شد و محتکران پیازهای خود را انبار کردند و پیازی خود را انبار کردند و پیازی که تا چند روز پیش کیلویی سه ریال بود به سی و حتی چهل ریال رسید و این بار جدانشدنی دیزی، از قهوه خانه ها به خانه های اشراف نقل مکان کرد.
به طور معمول هفته ای سه شب میهمانی خصوصی در دربار برگزار می گردید که در این میهمانی های خصوصی تنها همان افرادی که به عنوان حلقه خصوصی دوستان شاه و فرح نام بردیم شرکت می کردند. تا آنجا که به خاطر دارم برای شرکت و به قول معروف هنر نمایی در این مجالس بیشتر از خوانندگان معروف آن دوره دعوت می شد....
یکی از دوستان هویدا به دیدن فرح می رود که از او بخواهد برای آزدی هویدا تلاشی بکند فرح پاسخ می هد دیگر از دست ما خارج است . دراین هنگام شاه و فرح احساس می کردند که در کشوری که شاه تا همین روزهای اخیر با خودکامگی حکومت می کرد دیگر هیچ اختیاری ندارد. وقتی به خارج از کشو ر پرواز کردند هیچ اقدامی برای بردن هویدا همراه خودشان نکردند.
همه مردم در حال فرارند و میخواهند از اینجا بروند تو میخواهی بیائی اینجا» این اظهار نظر هویدا در سال 1355 که ظاهراً رژیم پهلوی در اوج اقتدار خود بود جالب توجه میباشد...
استقرار نخبگان طرفدار سیاستهاى امریکا در دوره هویدا به اوج خود رسید. در سراسر دوره نخستوزیرى هویدا، تا مقطع تشکیل حزب رستاخیز در اسفند 1353، افراد و اعضاى حزب ایران نوین بیشتر در مواقع تظاهرات حزبى و یا تشریفاتى از این دست دور هم گرد مىآمدند ولى هیچ انگیزهاى در اعضا براى مشارکت در مراسم رسمى دیده نمىشد.
هویدا سیزده سال دسبوسی شاه را کرد اما آنچه نسیبش شد زندان بود تا شاه گناه بی کفایتی همه را به گردن او بیندازد تا شاید مردم را که منقلب شده بودند از انقلاب بازدارد اما ...
روز 11 بهمن 1343 کابینه امیرعباس هویدا از مجلس شورای ملی رأی اعتماد گرفت. این رویداد 10 روز پس از ترور حسنعلی منصور نخست وزیر پیشین ، 5 روز پس از مرگ وی و انتصاب هویدا توسط شاه به نخست وزیری و 4 روز پس از معرفی کابینه او به شاه و مجلس ، صورت گرفت .
روزگذشته در اتاق کار خواجه نصیری عضو هیئت مدیره بانک تعاونی توزیع مهندس انزلیچی با حضور چند نفر ضمن بیان اوضاع میگفت وضع مالی دولت بسیار بسیار خراب است و به هیچوجه پولی در بساط ندارند و موضوع پرداخت ارز بهطور ماهانه از طرف کنسرسیوم نیز فقط به خاطر موافقت انگلیسها و آن هم جلوگیری از بحران بیپولی دولت و به منظور پرداختهای ضروری بوده است.
اولین پاداش منوچهر شاهقلی در این جابجایی، انتصاب به وزارت بهداری بود که پس از گذشت حدود 4 ماه از نخستوزیری هویدا، صورت گرفت تا او به مدت ده سال سکان بهداری کشور ایران را در دست داشته باشد.