«اطلاعات وسیع و تسلط او بر نطق و بیان موجب شد که خیلی زود جای خود را در مجلس باز کند و مورد توجه قرار بگیرد و به همین دلیل در وزارت معارف به عضویت شورای عالی برگزیده شد.»
غلامرضا پهلوی، دومین فرزند پسر رضاخان میرپنج است. او در 25 اردیبهشت 1302 در تهران به دنیا آمد. مادرش توران (قمرالملوک) امیر سلیمانی دختر امیر عیسی مجدالسلطنه، همسر سوم رضاشاه بود. غلامرضا در امور سیاسی دخالت چندانی نداشت و بیشتر در پی زندگی اشرافی خود بود.
فدائیان علاوه بر تهران در شهرستانها نیز فعالیت شدیدی را در مبارزه با بهائیها داشتند؛ از جمله در همدان، کاشان، ملایر، اصفهان و غیره. در تهران، آنان با برگزاری جلسات متعدد، تصمیمات شدیدی علیه بهائیها اتخاذ کردند. از جمله اینکه تصمیم گرفتند اوراق و نوشتههایی دربارهی مبارزه با بهائیان چاپ و انتشار دهند، سپس محرمانه نامههایی بدون امضا برای بهائیان ...
در این تصویر برپایی یک جشن در دربار محمدرضا پهلوی مشاهده می شود. یکی از عوامل بروز نارضایتی های گسترده از رژیم شاه، فساد بیحد و حصر دربار بود. فساد اخلاقی، تکبر و تفرعن، فساد جنسی، فساد مالی و فساد دینی تمام تار و پود دربار را در نوردیده بود.
روش و تصمیم شاه در مورد انتخاب نمایندگان چنین بود که فهرست همه ی نامزدها را برای ساواک می فرستاد. سازمان امنیت فرمهای مخصوصی تهیه کرده بود که سوابق اشخاص در آن درج شده بود و مستقیما در اختیار شاه قرار می داد....
ثریا اسفندیاری دومین همسر محمدرضا پهلوی سرانجام در سال اسفند 1336 از شاه ایران جدا شد و تا پنج سال بعد از جدایی خود، درباره زندگی خود با شاه سکوت اختیار نمود و حتی در تمام این مدت نیز شایع شده بود که شاه با پرداخت حق السکوت کلانی که به صورت ماهیانه به ثریا پرداخت می شود مانع از سخن گفتن ثریا میشود. امام سرانجام در سال 1963 ثریا با انتشار کتاب خاطراتش ...
با وجو آنکه رژیم پهلوی دوم با ایجاد نهادهای امنیتی نظیر ساواک، از هرگونه آزادی سیاسی ، آزدای بیان جلوگیری نموده بود؛ دراین میان ژستهای حقوق بشری محمدرضا شاه در مجامع بین المللی مختلف در نوع خود جالب توجه بود. در این تصویر سخنرانی محمدرضا پهلوی در سمینار حقوق بشر با حضور نمایندگان کشورهای مختلف در محل مجلس سنا را در دفاع از حقوق بشر مشاهده می کنیم.
مادر، برادران و خواهران شاه، هر یک برای خود دفاتر مخصوصی داشتند که در آن گروه کثیری به کار مشغول بودند. ولی اهمیت هیچکدام به پای دفتر مخصوص شهبانو- که از نظر مراتب قدرت و نفوذ بلافاصله پس از دفتر مخصوص شاه قرار می گرفت – نمی رسید.
اسدالله علم، یار غار محمدرضا پهلوی سالهای آخر عمر و همچنین بیماری صعب العلاج خویش را در اقامتگاه شخصی خود در شهر بیرجند گذراند. این شهر پایگاه سنتی و مرکز قدرت اسدالله علم بود.
خرید 800 تانک و یا فروش 2 فروند هاورگرافت به ظرفیت 50 تن و با سرعت 70 گره دریایی و نیز 4 کشتی جنگی در کنار یک کشتی جنگی بزرگ 2300 تنی، از جمله قراردادهای نظامی ایران و انگلیس بود.
«نتیجه ی تملق گوییهای بی حد همین مقامات بود که شاه را به هوس انداخت تا در سال 1967 مراسم مجلل تاجگذاری، در سال 1971 جشن های عظیم تخت جمشید یا در موقعیت های دیگر برنامه هایی پر هزینه و جاه طلبانه را به اجرا در آورد.
متن سخنرانی محمدرضاشاه (در بیستمین سال سلطنت خود) در باشگاه ملی مطبوعات امریکا مبنی بر تمجید از حکومت سلطنتی و تاریخ 2500 ساله شاهنشاهی ایران ، بیان اصلاحات خود...
این سند نشاندهنده اعلامیه فدائیان ارتش درباره ضرورت عضویت عموم ارتشیان در حزب فدائی ارتش می باشد. امرای ارتش سعی داشتند با تقویت روحیه شاه دوستی، ارتش را به یک نهاد کاملاً وابسته به شخص شاه درآورند. ارتشی که درنهایت نتوانست از مرید خود دفاع نماید و در شعله های فروزان انقلاب اسلامی مثل برف آب شد.
اگر کسی متن کتابهای دوره پهلوی را ورق بزند خصیصه بسیار برجسته ای توجه او را به خود جلب خواهد کرد و آن تاکید بر تصویر شاه است. در چهار صفحه اول کتابها، تصاویر شاه، پسر، همسر وخواهر او به چشم می خورد. دومین موضوعی که در متون درسی وجود دارد تاکید بسیار بر شاه و تلاشهای وی برای مدرنیزه کردن کشور است...
حکومت پهلوی، بهائیت را ابزار مناسبی برای سرکوبی نهادهای دینی و روحانیت میدانست و به همین دلیل به صورت پنهانی در تقویت آنان میکوشید. بهائیان نیز سعی داشتند از طریق تأسیس مراکز و مجامع رسمی تبلیغاتی در تهران و شهرستانها، ابعاد وسیعی به نفوس خود بخشند. بهائیان در دروهی پهلوی، اقدام به پایهریزی تشکیلات گستردهای برای توسعهی نفوذ خود در ایران و سایر ...