این سند نشاندهنده اعلامیه فدائیان ارتش درباره ضرورت عضویت عموم ارتشیان در حزب فدائی ارتش می باشد. امرای ارتش سعی داشتند با تقویت روحیه شاه دوستی، ارتش را به یک نهاد کاملاً وابسته به شخص شاه درآورند. ارتشی که درنهایت نتوانست از مرید خود دفاع نماید و در شعله های فروزان انقلاب اسلامی مثل برف آب شد.
سال 1340 حزب ملل اسلامی با رهبری سیدکاظم موسوی بجنوردی و همراهی جمع زیادی از دوستان و یاران همیشه همراهش تشکیل شد. همان طور که می دانیم جریان و گروهی که او به راه انداخت از مبانی و اندیشه های اسلامی بهره می گرفت. این نکته اگرچه به ظاهر عادی به نظر می رسد، اما اگر بخواهیم در بستر آن زمان به این مسئله توجه کنیم از اهمیت ویژه ای برخوردار است . . .
رضاشاه همچون بسیاری از شاهان دیگر برای ادامه سلطنت در خاندان خود اهمیت زیادی قائل بود. شاید از همین رو بود که سلامتی ولیعهد را بیش از دیگران دنبال می نمود و بعلاوه بخاطر او بسیاری از رجال قدرتمند را از کار برکنار کرده و به طور کلی حذف کرد. مثل تیمورتاش. تا مبادا پس از مرگ شاه، از به قدرت رسیدن شاه جلوگیری کنند. جالب اینکه اهمیت مزاج ولیعهد به قدری ...
حکومت پهلوی بر این باور بود که در میان مردم از مشروعیت زیادی برخوردار است. انگار نه انگار که از مشروعیت نداشته حکومت پهلوی، پس از کودتای 28 مرداد و سرکوب های پس از آن چیزی باقی نمانده بود. این توهم مشروعیت بود که باعث می شد تا حکومت تصور کند همه مخالفینش از دشمنان خارجی اش ماموریت مبارزه با حکومت را گرفته اند. از این رو بود که حاضر نبود بپذیرد، نیروهای ...
محمدرضا پهلوی سلطنت خود را مدیون نیروهای متفقین می دانست و لذا بعد از رسیدن به سلطنت نهایت همکاری را با سران متفقین در ایران داشت. در این تصویر محمدرضا پهلوی سوار بر اتومبیل به همراه یک ژنرال آمریکایی در حال سان دیدن از نیروهای متفقین در ایران مشاهده می شود.
متن سخنرانی محمدرضاشاه (در بیستمین سال سلطنت خود) در باشگاه ملی مطبوعات امریکا مبنی بر تمجید از حکومت سلطنتی و تاریخ 2500 ساله شاهنشاهی ایران ، بیان اصلاحات خود...
آقاخان رهبر وقت شیعیان اسماعیلیه در سال 1327 ش از ایران تقاضای تابعیت کرد، محمد رضا شاه پهلوی با این تابعیت موافقت کرده و به او لقب حضرت (والا) داد و پس از او نوه اش پرنس کریم خان متولد1315 ش، در سن 21 سالگی حسب وصیت جدش به امامت رسید و اکنون پیشوای فرقه اسماعیلیه آقاخانیه است . . .
در یکی از روزها به هنگامی که سیدجمال الدین واعظ درباره قرض از بیگانگان و زیانهای آن سخن می راند پیرزنی از میان جمعیت بپا خواست و گفت: «دولت ایران چرا می خواهد از دولتهای خارجی پول قرض کند؟ مگر ما مرده ایم ؟ من یک زن رختشوی هستم و به سهم خود یک تومان می دهم.» . . .
یکی از سنتهای مرسوم سلسله های قاجاریه و پهلوی استخدام پزشکان ویژه جهت معالجه و درمان شاهان قاجار و به ویژه پهلوی اول و دوم بود. درواقع در دوران پهلوی اول و دوم، شاهان قاجار به دلیل عدم برخورداری از پایگاه مردمی به شدت از اطرفیان خود ترس و وحشت داشتند و به هیچ فردی در درمان و معالجه امراض خود اعتماد نداشتند؛ لذا سعی داشتند با استخدام پزشکان مخصوص خود ...
رضاخان در راستای تحقق بخشیدن به اهداف تجدد خواهانه خود و در ذیل قانون متحد الشکل کردن لباس مردان، اولین اصلاحات را از دربار پهلوی آغاز نمود و کارمندان دربار را به ملزم به پوشش های غربی و با همان کلاه پهلوی معروف خود نمود.
ملکه دربار پهلوی نیز یکی از کانونهای قدرت دربار پهلوی بود که علاوه بر اختصاص بودجه کلان مالی و اعتباری در تعیین خط مشی ها و سیاستگذاری دولتی نیز نقش بسزایی داشت. این سمت در دوران فرح دیبا قدرت زیادی گرفت و دفتر ملکه پهلوی نفوذ زیادی در ارکان حکومتی داشت. در سند فوق تشکیلات درباری ملکه ثریا مشتمل بر 2 فصل از قبیل ملاقاتهای رسمی و خصوصی با افراد ، بازدید ...
در این سند تاریخی صورت کادوهای اهدایی محمدرضا شاه، فرح پهلوی به افراد لبنانی ، دائودا جاوارا رئیس جمهور گامبیا ، کارلوس آندرپرز رئیس جمهور ونزوئلا ، سلطان قابوس بن سعید سلطان عمان مشاهده می شود.
اگر بپذیریم که امام خمینی در نجف مبانی تئوریک انقلاب فراهم کرد، ایشان در فرانسه به جنگ رسانه ای با حکومت پهلوی رفت. از این رو بود که جایگاه مبارزات فرانسه را باید بسیار برجسته کرد.
رژیم پهلوی با آنکه به خوبی آگاه بود اسلام حربه و ابزاری جهت سرپوش گذاشتن سازمان در برخی از فعالیتهای حزبی است؛ اما درصدد بود با اطلاق و یا به کارگیری اصطلاح «مارکسیسم اسلامی» وجهه و چهره اسلام را نزد مردم مخدوش نماید.
در ایران عصر پهلوی دوری و نزدیکی به شاه و خاندان او می توانست جایگاه فرد را دچار تحول کند. اگر کسی به هر دلیلی به این موهبت دست می یافت که بتواند به خاندان پهلوی نزدیک شود می توانست از یک فقیر به بالاترین سمت ها و ثروت ها دست یابد. همچنان که احمد خیامی از کارواش داری به موسس ایران ناسیونال تبدیل شد . . .
روابط ایران با تمدن غرب آثار و پیامدهای متفاوتی دربرداشته است. یکی از مهمترین این آثار، شروع رفت و آمد ایرانیان به اروپا است که به صورتهای مختلفی مانند تجارت، توریسم و مهم تر از همه اعزام دانشجو انجام گرفت. در این میان تجدد اروپایی جذاب ترین پدیده ای بود که دانش اموختگان ایرانی در فرنگ را تحت تاثیر قرار داد و آنان را شیفته خود ساخت.
به نظر میرسد شاه با دعوت از سران کشورهای دنیا و به راه انداختن جشنهای 2500ساله، برای بهاصطلاح به رخ کشیدن قدمت تاریخی ایران در صدد جلب حمایت خارجیان بود و میخواست به آنان نشان دهد که دنبالهرو کوروش است و این جشنهای 2500 ساله نشانه دوام و پایداری سلطنت او است.
شاه در زمان تاسیس حزب رستاخیز در اوج قدرت و شوکت بود. او در آن دوره با شعار معروف تمدن بزرگ خود تصور می کرد که عنقریب ایران و ایرانی را از دست دیو عقب ماندگی رها خواهد کرد و به سر مقصد پیشرفت و تمدن می رساند.
به گواه تاریخ، محمدرضا پهلوی تمایل زیادی به جذب دختران مختلف از ملیتهای مختلف داشت و افرادی مثل عبدالکریم ایادی، پزشک مخصوص دربار پهلوی، حسین فردوست یار غار محمدرضا و بعدها اسدالله علم از دلالان اصلی جذب و معرفی دختران مختلف به شاه ایران بودند. در این سند، نام عاشقانه ای از زنی به نام الگا از معشوقه های گمنام محمدرضا پهلوی مشاهده می شود.