سابقه تاریخی ارگ سلطنتی که محدوده مکانی تاریخی آن را در شمال خیابان و میدان امام خمینی (سپه) در سمت غرب خیابان خیام ،در شرق خیابان ناصر خسرو و در جنوب خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ تشکیل می دهد، به روزگار صفویه باز می گردد .
«بدون شرح به وایت اسناد ساواک» دومین کتابی است که در این زمینه از سوی مرکز بررسی اسناد تاریخی منتشر شده است. این کتاب که در جای جای جلد آن واژه «خیلی محرمانه» آمده است، روابط ایران و انگلیس، ایران و آمریکا و ایران و اسرائیل را در عصر پهلوی آشکار میکند.
باغ شاه یا باغ فین شاید بدنام ترین باغ تاریخ باشد که هربار اسم آن می آید، ماجرای قتل ناجوانمردانه امیرکبیر و حمام خون او به یاد می آید. این باغ، عمارتی باستانی در کنار عمارت چشمه سلیمانیه است که در فین کاشان قرار دارد.
کتاب «جنبشهای فاشیستی: بحران نظام لیبرالی و تکامل فاشیسم» نوشته ارنست نولته، ضمن خودداری از تمرکز بر جزئیات، به جنبشهای فاشیستی کوچکتری پرداخته که خود را اغلب فاشیستی مینامیدند و به همین دلیل در چشم بسیاری از «چپها» «مدافعهجویانه» به نظر میرسد.
«تاملی در مدرنیته ایرانی: بحثی درباره گفتمانهای روشنفکری و سیاست مدرنیزاسیون در ایران» عنوان کتابی از علی میرسپاسی است که در آن داستان مواجهه شورمندانه پرماجرای قوم ایرانی با مدرنیته روایت میشود.
کتاب «تاریخ جهان» نوشته فیلیپه فرناندس آرمستو و ترجمه شهربانو صارمی از سوی نشر ققنوس منتشر شد. در این کتاب زندگی و هنر انسانها، از دوران نخستین سکونتگاههای بشر روی زمین تا پایان قرن بیستم، روایت شده است.
میرزا علیقلی خان نبیل الدوله پنجمین فرستاده رسمی دربار قاجار به امریکاست که به پیشنهاد وی مورگان شوستر امریکایی برای اداره امور مالی دولت عازم ایران شد.
سالانه تعداد بیشماری زائر از ایران برای زیارت این اماکن مقدس راهی آنجا میشدند که این خود منشأ پیامدهای فراوان اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای هر دو جامعه ایران و عثمانی بود
هدف پژوهش حاضر، بررسی جایگاه عتبات عالیات و جایگاه و نحوه تأثیر آن در مناسبات ایران و عثمانی در نیمه دوم قرن نوزدهم است. در این کتاب تلاش میشود به یک پرسش اساسی «عناصر تعیینکننده در مناسبات سیاسی میان ایران و عثمانی در سرزمین عتبات عالیات چیست؟» پاسخ داده شود
«برادر امام» همه را در وهله اول به یاد آیتالله سید مرتضی پسندیده میاندازد اما رهبر فقید انقلاب اسلامی تنها همین یک برادر را نداشت بلکه برادر دیگری نیز داشت به نام «سید نورالدین هندی» که در 30 تیر 1355 درگذشت.
در رجب 1328ق. حادثه قتل سید عبدالله بهبهانی رخ داد که عاملین آن وابستگان شبکه تروریستی ابوالفتحزاده و منشیزاده بودند. یکی از ضاربین بهبهانی فردی بهنام حسین لله بود که بعدها با ابوالفتحزاده و منشیزاده و مشکاتالممالک در کمیته مجازات همکاری کرد.
فرقه سازی یکی از ابزارهای مهم استعمار انگلیس برای ایجاد تفرقه میان گروههای اسلامی است. فرقه قادیانی از جمله این فرقه ها است که توسط عوامل انگلیسی در خاورمیانه بینان نهاده شده است.
«اتفاقات تاریخی به روایت اسناد ساواک» دومین کتابی است که مرکز بررسی اسناد تاریخی در این زمینه منتشر کرده است. در این کتاب نمونههایی از شیوه رفتاری در دوران حکومت پهلویها به عنوان آئینه عبرت در برابر دیدگان عبرتبین قرار داده شده است.