ایران به طور کامل تابع سیاست های آمریکا در منطقه و جهان بود. در اوج جنگ سرد و زمانی که آمریکا و شوروی در آستانه جنگ با یکدیگر قرار داشتند، ایران نیز حالت تخاصمی خود با شوروی را حفظ کرد و در مقابل در زمانی که خبرها حاکی از تلطیف جنگ سرد شد، ایران نیز به سمت شوروی حرکت کرد...
حمله به تبریز نمادی از استبداد و بیرحمی حکومت قاجار و همچنین مقاومت و فداکاری مردم ایران برای آزادی و عدالت است. این واقعه نقش مهمی در تاریخ انقلاب مشروطه و شکلگیری هویت ملی ایرانیان ایفا کرد.
ریشه ی اعتقاد به شوم بودن و نحسی عدد سیزده مشخص نیست اما آنچه مسلم است این است که ایرانیان، به خلاف اروپائیان و اعراب سیزده را شوم نمی دانسته اند و اتفاقاً روز سیزده هر ماه برایشان روزی گرامی بوده است.
شاهان قاجاری، لباسهایی خاص و متفاوت از مردم داشتند. تفاوت لباسها، تنها به شکل و ظاهر لباسها محدود نبود، بلکه کیفیت لباسها و مزین شدن آنها به جواهرات گران قیمت، بخش دیگری از این تفاوتها بود. یوشیدا ماساهارو، نخستین فرستاده ژاپن به ایران، در توصیف لباس ناصرالدین شاه آورده است
همزمان با آغاز مرحله جدید از مبارزات سیاسی در اوایل دهه 1340، برخی از مبارزان سیاسی که در راس آن کسانی چون شهید اسلامی و شهید امانی قرار داشت، مسجدی را به نام مسجد امام علی (ع) تاسیس کردند. این مسجد بعد از اتمام، به یکی از مساجد مهم تبدیل شد و فعالیتهایی زیادی را در راستای آگاهسازی جوانان انجام داد.
عید فطر، از مهمترین و شیرینترین مناسبتهای اسلامی است که فرجام ماه مبارک رمضان را جشن میگیرد. این عید در روز اول ماه شوال برگزار میشود و به نوعی نشاندهنده پایان یک ماه پر برکت روزهداری و عبادت است.
در اواخر حکومت رضاشاه، کشور علاوه بر کمبود نان و گندم، با کمبود دلار نیز مواجه شد. طبق گزارشها یکی از دلایل اصلی این موضوع، سیاستهای دولت بود. اما سیاست دولت در این زمینه نه به صورت سهوی بلکه کاملا عامدانه و در راستای ثروتاندوزی شخص رضاشاه بود
سر سسیل اسپرینگ رایس وزیر مختار در دربار ایران یکی از مخالفان سرسخت قرارداد 1907 انگلیس و روسیه بود. او به دلایل زیادی مخالف این قرارداد بود؛ با این حال موضوع نفوذ روسیه بر ایران و سبقت گرفتن از انگلیس جز مهمترین دلایل مخالفت رایس بود
افزایش قیمت نفت در دهه 1350 بر بسیار از ابعاد حکومتی تاثیر گذاشت. این موضوع حتی بر رابطه مخالفان حکومت و نیز مواجهه حکومت با آنها نیز تاثیر گذاشت. از جمله آنکه نحوه شکنجهها در این دوره با تغییراتی مواجه شد
بخش عمدهای از زندانیان مخالف شاه را حزب توده و سران آن تشکیل میداد. این گروه از نظر کمی، یکی از مهمترین گروه مخالفان زندانی بودند که از نظر هرم سنی نیز تا حدودی سن بالایی داشتند که این خود نشان دهنده عدم اقبال جوانان به حزب توده در آن دوره است
وضعیت بلاتکلیفی و عدم وحدتنظر تنها به مقامات ارشد حکومت پهلوی محدود نبود؛ بلکه بسیاری از مقامات آمریکایی که تحولات ایران را از نزدیک دنبال میکردند با اختلافنظرات زیادی مواجه بودند.
برخی از تاریخنگاران غربی با ادعاهای دروغین تلاش کردهاند کمپانی هند شرقی را شرکتی صلحجو نشان دهند. اما اسنادی از جنگ 1688 باقی مانده است که این ادعا را کاملا رد میکند. در سال 1688 جنگی بزرگ میان هند و کمپانی هند شرقی صورت گرفت.
ریشههای نوروز به دوران باستان و آیینهای زرتشتی باز میگردد. در اوستا، کتاب مقدس زرتشتیان، اشاراتی به جشن بهاری و تجدید حیات طبیعت دیده میشود. نوروز به عنوان جشنی برای بزرگداشت اعتدال بهاری و پیروزی روشنایی بر تاریکی، در میان پیروان این آیین از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است.
در متن پیشنهاد تصویب شده، آمده بود: «به نام سعادت ملت ایران و بهمنظور كمك به تأمین صلح جهانی، امضاكنندگان ذیل پیشنهاد مینمايیم كه صنعت نفت ایران در تمام مناطق كشور بدون استثنا ملی اعلام شود یعنی تمام عملیات اكتشاف، استخراج و بهرهبرداری در دست دولت قرار گیرد.»
بدون شک یکی از بزرگترین تحولات تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران معاصر، نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران می باشد. نهضتی که با پشتیبانی و حمایت روحانیت به رهبری ایت الله کاشانی به سرانجام رسید.در جریان ملی شدن نفت ، به داستان 80 سال امتیازات نفتی ایران خاتمه داده شد.
در قضیه جمهوری رضاخان، علیرغم تمام تلاش رضاخان برای همراه کردن مردم با خود، بسیاری از در مخالفت با او بر آمدند. تا جای که برخی از مردم به سوی او حمله کردند و همین موضوع باعث درگیری میان مخالفان و موافقان جمهوری خواهی شد.
بعد از تغییر سوخت کشتیهای انگلیس از زغال سنگ به نفت سیاه، عملیات اکتشاف و تجسس منابع نفتی در کشورهایی چون ایران آغاز شد. این موضوع مقدمه انعقاد قرارداد دارسی و انجام عملیات رسمی برای اکتشاف نفت در مناطق نفتخیز ایران همچون خوزستان گردید
در کابینهی حسنعلی منصور وزرایی حضور داشتند که حتی مورد تایید اعضای حزب ایران نوین نیز نبودند. این افراد صرفاً به خاطر اینکه مورد علاقهی شاه و یا اعضای خانوادهی او، خصوصاً اشرف بودند در این سمتها منصوب میشدند.
شهید سعید جانبزرگی در دوازدهم اسفندماه سال 1344 در شهرری متولد شد. وی در سال 1362 به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در واحد تبلیغات جنگ مشغول به خدمت شد. او در سال 1362 در عملیات «بدر» بر اثر استنشاق گازهای شیمیایی مجروح شد و چند ماه بعد و پس از کسب بهبودی نسبی، به جبهه باز گشت. جانبزرگی در عملیات کربلای 5 گلولهای از کنار سرش عبور کرد و او به طور معجزهآسایی ...
بعد از سوقصد نافرجام به محمدعلی شاه، گروه ترور تلاش نمود با انتساب نمودن سوقصد به جناح مخالف، خود را تبرئه نمایند. البته هدف مهمتر این گروه، نشان دادن چهرهای دیگر از محمدعلی شاه نیز بود تا از این طریق مشروطهخواهان را نسبت به محمدعلی شاه بدبین نمایند.