گیاه دارویی در چنین ظرفهایی نگهداری میشد. نور، بعضی از داروها را خراب میکرد و مثل شیشههای داروهای امروزی آنها را در ظرفهای کدر و کوچک نگه میداشتند. جالب است که شیشهگری ایران بخشی از پیشرفتش را مدیون داروسازی است. زیبایی نقش و نگار گیاهی این ظرف و تناسبش با محتویات گیاهی هم نکته قابل توجهی است.
این کیف زنانه در یک قبر باستانی پیدا شده است نزدیک به 2500 سال قدمت دارد و باستان شناس ها جنس آن را از چرم خالص اعلام کرده اند. طرح های روی این کیف با استفاده از دندان حیوانات بوده است که البته بر اثر گذر زمان بخش زیادی از آن نابود شده است.
به موجب این لوحها ما امروز میدانیم که سازندگان تختجمشید را بردگان تشکیل نمیدادند بلکه مردان و زنان آزادهای بودهاند که به اندازه تخصص خود و کاری که انجام میدادند دستمزد میگرفتند. به آنان نه تنها دستمزدی شایسته که گاه پاداش و هدیه و …. نیز پرداخت میشده است.
روزگاری نفر دوم مملکت به حساب میآمد، بنیانگذار ساواک بود و در سرسلسلۀ مفسدان اقتصادی مال بر اموال میانباشت. پشتوانهای قدرتمند از گذشتهای (به زعم دربار) درخشان به همراه داشت، از قهرمانان سرکوب غائله آذربایجان بود و از نخستین همپیمانان زاهدی، رئیس دولت کودتا. وقتی نواب صفوی رهبر فدائیان اسلام را برای اعدام میبردند پیشقراول ارتشیان همراهش بود و ...
قاضی معروف کوفه، وابسته به دربار اموی بود. شریح بن حارث، در اصل یمنی بود و در زمان عمر به قضاوت کوفه منصوب شد و مدت 60 سال این شغل را داشت و برای تصاحب این منصب از ناحق جلوه دادن هیچ حقی رویگردان نبود.
سربازان داریوش بزرگ(486-521 پیش از میلاد) نوعی نان پهن را روی سپرهای خود میپختند و روی آن را با پنیر و خرما میپوشاندند. یونانیها پختن چنین نانهایی را از ایرانیان آموختند. این نان از یونان به روم رفت و در جنوب ایتالیا معمول شد