سال ۱۹۳۶: روزنامهنگاری به نام ریموند واکر روی پل بینالمللی که فرانسه را به اسپانیا متصل میکند، در زیر بارش گلوله طرفین جنگهای داخلی اسپانیا، جانش را به خطر انداخته تا جان کودکی را نجات بدهد.
علیهذا هر چند نامبرده سوابق قبیح ندارد، لیکن نظر به اینکه چندین برگ اعلامیه روی میز داخل مغازهاش بوده و به قرار اظهار خودش عکس آقای خمینی را هم پشت شیشههای مغازهاش نصب کرده بوده است
روزگذشته در اتاق کار خواجه نصیری عضو هیئت مدیره بانک تعاونی توزیع مهندس انزلیچی با حضور چند نفر ضمن بیان اوضاع میگفت وضع مالی دولت بسیار بسیار خراب است و به هیچوجه پولی در بساط ندارند و موضوع پرداخت ارز بهطور ماهانه از طرف کنسرسیوم نیز فقط به خاطر موافقت انگلیسها و آن هم جلوگیری از بحران بیپولی دولت و به منظور پرداختهای ضروری بوده است.
دایره استخدام به تاریخ 13 / 10 / 1309 نمره 5542 / 7939 وزارت جلیله دربار پهلوی – اداره تشریفات سلطنتی بنا بر تقاضایی که آقای یوسف خان شکرایی به وسیله تلفون نموده بودند اینک اطلاعاً اشعار می دارد که مستخدمین کنتراتی اتباع خارجه که فعلاً در خدمت این وزارتخانه هستند سه نفر آقایان به شرح ذیل می باشند: آقای س . ج . کارول تبعه آتازونی مدیر کل ...
ذهن طبق آنچه که گفتیم تصاویری است که ذاتاً بدون اراده انجام میپذیرد پس مادامی که نیروی عقل که آن را میپذیرد نتواند بازگردان کند نیروی ذهن دچار اختلال میشود و تشکیک در شناخت تصاویر بر هم ریختگی را ایجاد میکند.
کتاب «درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن»، از دیدگاه تحلیلی جریان فکری مزبور، به چگونگی ظهور عصر معروف به «روشنگری» در غرب و جهان بینی حاکم در آن عصر و مختصات آراء روشنفکران مشهورتر آن عصر میپردازد.
سولیوان آخرین سفیر آمریکا در تهران درباره عکسالعمل مردم پس از فرار شاه از ایران میگوید: پس از انتشار خبر عزیمت شاه از طریق رادیوی ملی کشور، شهر تهران یکپارچه دستخوش احساس و عاطفه گشته است.
فرح دیبا همسر سوم محمدرضا پهلوی پس از فرار از ایران روایت میکند دنیا طوری با ما رفتار میکند که گویی بزرگترین جنایتکاران روی زمین هستیم. رفتاری که با ما میشد و از محلی به محل دیگر پرتاب میشدیم، وحشتناک بود.
بعد از فرار شاه مخلوغ از ایران ، زمزمه ها برای بازگشت اما در روزنامه های مختلف کشور پیچیده شد. هر کدام از روزنامه ها سعی داشتند اولین روزنامه ای باشند که خبر بازگشت امام را نوید می دهند.
جوانی که روزنامه اطلاعات آن روز تاریخی را با تیتر درشت «شاه رفت» به صورت کلاهی بر سر نهاده و دو اسکناس که جای تصاویر شاه مخلوع را از آنها درآورده، در دست گرفته و از اعماق وجودش شعار میدهد را همه بارها و بارها از سیمای ملی در دهه فجر دیدهاند.
همه یک یک خداحافظی کردند و خانقاه را ترک گفتند به جز صوفی داستان ما و او وسایلش را برداشت تا به اسطبل برود و بار خرش کند و راه بیفتد و برود. از مردی که مواظب مرکبها بود سراغ خرش را گرفت اما او با تاسف گفت خر برفت و خر برفت و خر برفت.