نامه سفارت ايران در جده به وزارت امور خارجه در مورد مطلب منتشره در مطبوعات عربستان سعودي مبني بر انصراف ايران از خريد 7 دستگاه رادار آوانس از امريكا ، احتمال سردي روابط دولتهاي ايران و امريكا در دوران رياست جمهوري كارتر.
آيت اللَّه سيدمحمدرضا سعيدي خراساني در سال 1301 ش (1341 ق) در مشهد مقدس ديده به جهان گشود. ايشان پس از خواندن دروس جديد و مقدمات و سطوح متوسطه به قم عزيمت نمود و از آيت اللَّه سيد حسين بروجردي و ديگر آيات عظام به ويژه امام خميني(ره) بهره مند شد. شهيد سعيدي در دوران سياه ستمشاهي، به مبارزات سياسي روي آورد و با ايستادگي وصف ناپذيري عليه استبداد ...
ایران و شوروی در دوره رضاشاه علاوه بر روابط اقتصادی، روابط سیاسی گستردهای نیز داشتند. اما رضاشاه همواره به روابط کمونیستها با دیده سوظن و تردید مینگریست. این تردید در سال 1308 و طی یک اتفاق، بسیار قویتر شد و روابط سیاسی دو کشور را تیره کرد. عدهای معتقدند رضاشاه همواره به دنبال بهانهای برای قطع روابط سیاسی خود با شوروی بود و از آن جریان به خوبی ...
بسیاری تصور میکنند که روابط ایران و شوروی در دوره رضاشاه به دلیل بدبینی رضاشاه به کمونیستها، بسیار تیره بود، اما برخلاف این تصور دو کشور در برخی از زمینهها روابط گستردهای داشتند و حتی این کشور در زمینه اقتصادی، فعالیتهای زیادی داشت.
شاه در اوایل دهه 1340، به آمریکا سفر کرد تا سران آمریکایی را متقاعد به برکناری امینی نماید. شاه با القای این نکته که سیاست آمریکا در حمایت از امینی میتواند تا چه حد برای آمریکا خطرناک باشد، تلاش نمود تا امینی را خطری بزرگ جلوه دهد و وجود او را برای روابط دو طرف تهدیدآمیز تلقی نماید.
وبا یکی دیگر از بیماریهای شایع در دوره قاجار بود که بعد از بیماری مالاریا از فراوانی زیادی برخوردار بود. این بیماری پیش از آنکه متأثر از عوامل داخلی کشور همچون کمبود امکانات بهداشتی یا ناکارآمدی دولت باشد، ناشی از عوامل بیرونی بود.
اسدالله علم یکی از مهمترین شخصیتهای سیاسی نزدیک به شاه و البته مهم در بسیاری از تحولات سیاسی حکومت پهلوی بود. او گذشته از آن که دوست صمیمی شاه بود، مشاور دهنده اصلی در بسیاری از تحولات سیاسی نیز بود. چنانچه فقدان او به شاه ضربه بزرگی وارد کرد.
تظاهرات ۱۵ خرداد، مجموعه وقایعی است که در خرداد ۱۳۴۲ خورشیدی در پی بازداشت روحالله خمینی، در انتقاد به لایحهی انجمنهای ایالتی و ولایتی و انقلاب سفید رخ داد. این تظاهرات در شهرهای تهران، قم و ورامین علیه دولت اسدالله علم در زمان حکومت محمدرضا شاه پهلوی برگزار شد و به زد و خورد بین مأموران شهربانی و تظاهرکنندگان انجامید. برخی تحلیلگران و نیز خمینی ...
بیماری هلندی اصطلاح مشهوری است که به تزریق پول و منابع مالی ناشی از فروش منابع زیر زمینی در اقتصاد کشور اشاره دارد. امری که چون اولین بار در هلند روی داد به بیماری هلندی مشهور شد. حکومت ایران مدت کوتاهی پس از هلند و به دنبال گرانی نفت در ابتدای دهه 1350 و سرازیر شدن پول به اقتصاد کشور به این بیماری دچار شد
شاه قبل از انجام رفراندم به شهر قم سفر کرد او امیدوار بد با این سفر نظر مساعد روحانیون جهت رفراندم را کسب کند؛ اما برخلاف این تصور، مردم و روحانیون مخالفت خود را بیشتر و علنیتر کردند. این موضوع باعث شد تا شاه نیز لحن و رفتار خود با مخالفان را تغییر دهد.
همزمان با قدرت یافتن امام خمینی در جریان انقلاب و مطرح شدن نام او به عنوان رهبر مبارزات مردمی، آمریکا بر آن شد تا اصطلاحا تکلیف خود با انقلاب ایران و رهبر آن را مشخص کند. موضعگیریها در رابطه با نحوه تعامل با امام در دستگاههای سیاسی آمریکا متعدد و متفاوت بود.
بعد از دستگیری امام خمینی، برخی از همراهان و یاران ایشان نیز دستگیر شد. شهید آیتالله عبدالحسین دستغیب از جمله این افراد بود که ساواک حساسیت خاصی بر او داشت. بنابراین بعد از دستگیری امام، ایشان از جمله اولین افرادی بودند که توسط ساواک دستگیر شدند.
اگر بخواهیم از امکانات تفریحی و سرگرمی قاجاریان صحبت کنیم، باید امکاناتی مانند سینما، تئاتر، رستوران، مهمانخانه، پارکها و... را حذف کنیم. این بدان معناست که هیچ یک از این امکانات در آن دوره وجود نداشتند. بنابراین سبک زندگی مردم در آن دوره، کاملا ساده و سنتی بود.
بعد از انحلال جبهه ملی که در پی حوادث کودتای 28 مرداد 1332 به وجود آمد، این تشکل سیاسی ملیگرا، در قالبی جبه ملی دوم، سوم و چهارم به فعالیت پرداخت. جبهه ملی دوم، در سال 1339 شکل گرفت؛ اما خیلی زود به دلایل منحل شد.
دن گارسیا د سیلوا فیگوئرا از سفرنامهنویسان خارجی در کتاب خود و در گذر از شهر فسا تجه خاصی به رودخانه فسا داشته است رودخانه فسا که هنوز هم جز یکی از رودخانههای مهم این شهر محسوب میشود، در دوره صفویه نیز جز رودخانههای مهم و طویل ایران بود. دن گارسیا د سیلوا فیگوئرا در مورد این رودخانه گفته است
کودتای 1332 پیامدهای گستردهای از نظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشت. با این حال پیامدهای سیاسی این کودتا پررنگتر از سایر پیامدها بود. برخی از پیامدهای سیاسی کودتای 28 مرداد 1332 را میتوان در موارد ذیل مشاهده کرد