سنگاپور به عنوان بخشی از هند برای رسیدن به استقلال و جدایی از هند راهی بس سخت و دشوار را طی کرد. این کشور به رهبری فردی رادیکال به نام چاندرابوز از فرصت پیش آمده در جنگ جهانی دوم استفاده کرد و با نزدیک شدن به کشورهایی چون آلمان زمینه استقلال سنگاپور را به وجود آورد
روابط خارجی ایران با کشورهای افریقایی،پیشینهء خوبی دارد،این پیشینه را میتوان در زمان هخامنشیان و در مصر ردیابی کرد.موج دوم روابط ایران با افریقا، بیشتر به شرق این قاره و به ویژه مهاجرت شیرازیها به این منطقه برمیگردد.
در ماجرا اولتیماتوم روسیه و انگلیس مبنی بر اخراج مورگان شوستر امریکایی که جهت سروسامان بخشیدن به اوضاع اقتصادی توسط دولت ایران استخدام شده بود، دولت روسیه تزاری اصرار داشت تا ایران ضمن اخراج مورگان شوستر تهعد بدهد که از این پس بدون رضایت روسیه و انگلیس مستشار و مستخدمی استخدام نکند و مخارج لشگرکشی دولت روسیه به خاک ایران را نیز دولت ایران پرداخت نماید....
حمله متفقین به ایران در جنگ جهانی دوم با بهانه حضور آلمانها در ایران شکل گرفت اما برخی از مورخان بر این اعتقادند که موضوع بهانهای واهی بیش نبوده است.
در دوره قاجار برنج مهمترین غذا در میان تمام طبقات، بهخصوص بین مردم متمکن در شهرها محسوب میشد. آن را به روشهای گوناگون همراه با روغن گوسفندی میپختند.
شاه از روش دیکتاتورمأبانه خود در حکومتداری آگاه بود. از این رو همواره وحشت اعتراض و شورش مردم علیه خود را در سر میپروراند. این موضوع با انقلابات و یا کودتاهای مردمی علیه حکومتهای دیکتاتوری بیش از پیش تشدید میشد و خشم و ترس شاه را برمیانگیخت.
سیستم امنیتی رضاشاه یکی از مخوفترین سیستمهای امنیتی در نوع خود بود. گذشته از شخص رضاشاه که به بدترین و خشونتآمیزترین روشها امنیت را برقرار میساخت، افراد حاضر در سیستم نیز به سبک او از روشهای غیرقانونی برای حذف رقبا و منتقدان استفاده میکردند.
تنها سفر خارجی و دیپلماتیک رضاخان به ترکیه انجام شد و قریب یک ماه طول کشید. بسیاری از تحلیلگران سیاسی و تاریخی این سفر را یک نمایش از دو حکومت تلقی می کنند که جهت نمایش قدرت مورد بهره برداری قرار گرفته است و درحالی که این حکومت ها در حوزه بین المللی بسیار با مشکل روبرو بودند. حکومت آتاتورک وارث امپراطوری عثمانی بود که در جامعه بین الملل با مشکلات زیادی ...
کمبود آب در بسیاری از شهرهای ایران مسئلهای جدی است که در دوره قاجار نیز گریبانگیر مردم برخی از شهرها شده بود. از این رو، بسیاری از مردم برای مقابله با این مشکل، از طریق سقائی به فروش آب میپرداختند
در قضیه جمهوری رضاخان، علیرغم تمام تلاش رضاخان برای همراه کردن مردم با خود، بسیاری از در مخالفت با او بر آمدند. تا جای که برخی از مردم به سوی او حمله کردند و همین موضوع باعث درگیری میان مخالفان و موافقان جمهوری خواهی شد.
فرح پهلوی علی رغم نداشتن رابطه خوب با محمدرضا پهلوی، تمایل زیادی به دخالت درامور مملکتی داشت و همین امر هم موجبات ناخرسندی محمدرضاشاه را فراهم کرده بود.
تيمورتاش در زمان سلطنت رضاخان، به عنوان مشاور امین شاه در حوزه سیاست خارجی مأموريت داشت به آلمان، فرانسه، ايتاليا، و سپس انگليس برود و با مقامات اين كشورها درباره مسائل فيمابين مذاكره كند.
بعد از پایان جنگ جهانی دوم، دوران نوینی از استعمارگرایی آغاز شد که بسیاری از آن با عنوان موج سوم استعمارگرایی یاد میکنند. شکل این نوع از استعمارگرایی متفاوت از اشکال پیشین بود و بر تعلق اجباری کشورهای دیگر به هر یک از دو قطب ابرقدرت تأکید داشت.
اصلاحات ارضی یکی از بزرگترین و مهمترین برنامههای اصلاحی شاه در زمینه اقتصادی و کشاورزی بود. این برنامه با هدف بهبود مشکلات زمینداری و کشاورزی به وجود آمد؛ اما خیلی زود شکست خورد. یکی از دلایل شکست این برنامه این بود که برخلاف شعارها، اصلاحات ارضی برنامهای سیاسی بود نه اقتصادی.
موضوع بازگشت به خویشتن از جمله مسائلی است که در بسیاری از کشورهایی که به نوعی در زیر یوغ استعمار قرار داشتند به اشکال مختلف مطرح شده است. دوره پهلوی دوم را میتوان از دورانی دانست که تأکید بر این مقوله بسیار پررنگ شد و در قالب گفتمانهای متفاوت مطرح شد و افراد و گروههای زیادی متأثر از شرایط آن دوره بر موضوع بازگشت به خویشتن تأکید کردند.