عقد الکساء فی فقه النساء اثری است که یکی از علمای اصفهان بدستور شاه سلطان حسین، اختصاصا برای فقه زنان نوشته و با تتبعی جامع در کتب فقهی و نیز ملاحظات روز، به نگارش درآمده است.
نخست رفراندوم اصلاحات ارضی 6 بهمن ماه 1341 خورشیدی برگزار شد که که طی آن اصلاحاتی تحت عنوان «انقلاب سفید» یا «انقلاب شاه و مردم» به رای گذاشته و اعلام شد که با نظر مثبت 9/99 درصد رای دهندگان مواجه شده است.
سطح زندگی مردم ایران که با تداوم حکومت قاجار، به دلایلِ داخلی و خارجی، سیر نزولی می پیمود، در دهه منتهی به انقلاب مشروطه (1324-1314 هجری) که مصادف با سلطنت پادشاه ضعیف النّفسی همچون مظفرالدین شاه بود، با افزایش اختلالات اجتماعی مانند راهزنی، رشوه خواری و فقر اقتصادی مردم به وخامت گرایید.در واقع، ضعفِ اراده و عدم اقتدارِ پنجمین شاه قاجار، به تشدید ...
نخستین عکس از خود تاریخ را یک شیمیدان جوان مقیم فیلادلفیا در سال 1839 گرفت، این مرد جوان رابرت کورنلیوس نام داشت،در آن زمان تجهیزات عکاسی مثل امروز نبود به همین خاطر وی با برداشتن پوشش لنز به سرعت در مقابل دوربین عکاسی قرار گرفت و یک دقیقهای در مقابل دوربین ایستاد، تا عکسش را نگاتیو ثبت کند
قدیمیترین ذره بین جهان با قدمت 3000 سال متعلق است به نمرود و از قطعه ای سنگ بلور تشکیل شده است. این ذره بین را اوستن هنری لایارد در کاخ آشوری نمرود پیدا کرد.
درختان از جمله عناصر اساسى طبیعت به شمار مى روند که در طول تاریخ همواره از آنها به عنوان سمبل قدرت و شخصیت یاد شده است. در آئین کهن و فرهنگ دیرپاى ایرانیان نیز درخت به عنوان یکى از نماد هاى ظهور اراده خداى یکتا روى زمین از احترام ویژه اى برخوردار بوده است.
تهیه جلد کتاب در عهد صفوی به دنبال رشد صنایع و فنون، شکل صنعتی تر به خود می گیرد. از این رو سرعت بیشتری در تهیه جلد کتاب بوجود می آید. این شکل از جلد سازی به نام جلد لاکی معروف است. اما تهیه جلدهای چرمی نیز ادامه می یابد، ولی به جای استفاده از فشار دست بر جرم، از قالبهای بزرگ فولادی استفاده می شود.
برخی عدم اشاره فرنگی هابه اینکه بستنی را چه کسی برای اولین بار اختراع کرد را دلیل آن میدانند که بستنی ریشه ایرانی دارد و برخی دیگر تهیه این دسر بر اساس طبع و سلیقه ایرانی را دلیل ایرانی بودن این خوراکی خوشمزه بیان کرده اند.
از این مکتوب دو نسخه بیشتر موجود نیست که اصل آن نزد معتضد الملک ( نواده ی قوام الدوله ) است. اصل نامه ی سید جمال الدین به ناصرالدین شاه قاجار به دست میرزا علی اصغر خان اتابک افتاده معلوم نیست به نظر شاه رسانده یا نرسانده است.
در زمان ناصرالدین شاه، به دلیل افزایش زنان او، حرمسرای قاجار، می بایست تجدید بنا می شد. به همین جهت بر روی خرابه های بنای قدیم که دارای ارزش تاریخی بسیاری بود، اندرونی جدیدی با وسعت بسیار ساخته شد.