گستردگی تحریم مراسم عید نوروز و موفقیتآمیز بودن آن، با توجه به اهمیتی که دولت به این عید به اعتبار یک رسم و سنت باستانی میداد، بهقدری بود که رژیم را به وحشت انداخت و در دوم فروردین 1342، در پاسخ به این اقدام، به حوزهی علمیهی قم هجوم بُرد تا انتقامی از روحانیت بازستاند.
در گندیشاپور گروهی از پزشکان ایرانی و هندی و سریانی و یونانی به آموزش پزشکی سرگرم بودند و این آموزش نخست به زبان یونانی و سپس پهلوی بود، ولی زبان پزشکان گندیشاپور پارسی بود. نشانه های زبان پارسی در بخشهای داروسازی بسیار روشن و نمودار است.
ویلهلم واسموس، نایب کنسول آلمان در بوشهر، چهره ای معروف و مؤثر در جریان جنگ جهانی اول در کرانه های شمالی خلیج فارس بود. درباره ی شخصیت حقیقی واسموس و سیاست های پشت پرده ای که منجر به حضور او در میان مردم شد، سخن های گوناگون، بسیار گفته اند.
توتانخآمون یا توتعنخآمون (یه معنی پنداشت زنده آمون) بین سالهای ۱۳۳۳ تا ۱۳۲۷ پیش از میلاد پادشاهی میکرد و یازدهمین فرعون مصر باستان از دودمان هجدهم یا همان پادشاهی نو شناخته میشود و هووارد کارتر باستانشناس در حال بررسی تابوت توتانخآمون .
مظفرالدین شاه قاجار را در باغ مدیریه قدیم رشت در سال ۱۳۲۰ هجری قمری نشان می دهد.آنکه در کالسکه نشسته مظفرالدین شاه وایستادگان در کنار او ،اولی محمد ولی خان خلعتبری تنکابنی سپدار اعظم (حاکم وقت گیلان) و دومی عبدالحسین خان فومنی ملقب به سردار همایون و مدیر الملک (صاحب باغ مدیریه رشت) میباشد.مرحوم مدیرالملک از حاکمان منطقه ی فومن در دوره قاجار بود
شاهزاده بایزید (۱۵۶۱–۱۵۲۵ میلادی) (۹۶۹–۹۳۰ ه ق) پسر سلیمان یکم و خرم سلطان بود. حادثهٔ شورش بایزید علیه پدرش سلیمان و برادرش سلیم یکی از مهمترین حوادث داخلی امپراتوری عثمانی در عصر طلایی آن دانسته میشود.
قوای (نیروی) زمینی ایران، درسال 1298ش یعنی اواخر حکومت قاجاریه ،برای اولین بار از حمایت دو فروند هواپیمای انگلیسی ،در حالی که خلبانان آنها نیز انگلیسی بودند،برخوردار شده است.
دندانپزشکی و دندانسازی در ایران تا زمان ناصرالدین شاه قاجار به عنوان یک حرفه تخصصی مطرح نبود تا اینکه وی در سفر دوم خود به فرنگ اولین متخصص دندانپزشک و دندانساز را به ایران آورد.
پیش از ورود و استقرار آریایی ها، نژادهای بومی ای در ایران زندگی می کردند. از جمله این نژادها می توان به نژادهای مدیترانه ای، استرالیایی، نگرویی و حامی اشاره کرد. اقوام عیلامی، کاسی، لولویی، کادوسی و تپوری از اقوام مربوط به این نژادها بودند. ورود اقوام بیگانه مانند اقوام هند و اروپایی، سامی، عبری، تورانی، گرجی و چرکسی موجب افزایش تعداد نژادها ...
ایرانیان از صحراهای جنوب روسیه و اِستِپِ اوراسیای قدیم پا به سرزمین های نو جنوبی گذاشتند. آنان هنگامی که در ایران جای گیر شدند، رفته رفته متوجهِ دریاها و راه های دریایی آن گردیدند.
سیدجمال از جمله معدود اندیشمندانی است که از شخصیت، افکار و اندیشههایش برداشتهای گوناگون و حتی متضادی شده است. تعامل وی با طیف گستردهای از افراد از سلاطین، خلفا، دگراندیشان و... او را در معرض قضاوتهای بیشماری قرار داده است؛ عدهای در طرفداری و برخی در مخالفت با سید، به داوری او نشستهاند.
جایگاه و مرتبه معماری قاجار در تاریخ معماری گذشته ایران می تواند محل بحث و تامل باشد، چرا که اگر آثار معماری را از زاویه خلاقیت های ایجاد شده مورد توجه قرار دهیم، ارزش پیدا می کند و در جایگاه برتر و تکامل یافته تری نسبت به معماری های دوره های قبل از خود چون زندیه و صفویه قرار می گیرد.
ساواک برای خارج از کشور بودجه عظیمی داشت. به علاوه از طریق وزارت خارجه شبکه وسیعی ایجاد کرده بود، آمد و رفت ایرانیان به خارج به طور کامل تحت کنترل ساواک بود گاهی این کنترل موجب اعتراض مقاماتی از کشورهای خارج شده است.