در جریان جنگ جهانی دوم کشورهای بزرگ متفق که در جنگ علیه دول محور در کنار یکدیگر قرار داشتند، سه کنفرانس مهم در تهران، یالتا و پتسدام در راستای طراحی نقشههای جنگی و استراتژی نظامی و نیز اوضاع جهان بعد از پایان جنگ برگزار کردند. کنفرانس تهران در ششم آذر 1322 به مدت سه روز برگزار و در آن پیرامون نقشههای جنگی متفقین تا شکست کامل آلمان تصمیم ...
مدرس طبق معمول گفت: مخالفم. وزیر دارایی گفت: آقا! ما هر چه لایحه میآوریم، شما مخالفید، مدرس جواب داد: مخالفت من به نفع شماست، مگر نگفتید این سگها به محض دیدن دزد او را میگیرند؟ خب آقای وزیر! به محض ورودشان شما را میگیرند!
در جنگ جهانی دوم، ماموریت اصلی این نیروها نفوذ به عمق خاک دشمن، ضربه به نقاط کلیدی، تصرف مناطق نفوذ ناپذیر مانند قلعهها، پشتیبانی از نیروهای زمینی در پیشرویها و تخریب خطوط راه آهن میشد. پس از پایان جنگ نیز مسلم بود که باید نوع ماموریت آنها هم تغییر میکرد که این موارد را شامل میشد: رهایی گروگان، کمک به پلیس ضد شورش در کنترل شورشهای بسیار گسترده ...
با توجه به جایگاه و ارزش ملی جزایر ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک ، پژوهش های تاریخی و سیاسی و حقوقی درباره این جزایر نیز موضوعی حساس و با اهمیت به شمار می روند. پژوهش هایی که تاکنون در مورد جزایر سه گانه انجام شده است بیشتر تلاشی برای بررسی دلایل در پیوند با مالکیت جزایر و نیز اشغال آنها به وسیله انگلیس و واکنش ایران به این اشغالگری بوده است .
جریان چپ و دانشجویان واگویههای بسیار با یکدیگر داشتند؛ واگویههایی که در یک مقطع به سرزنش و گلایه بدل شد و موجبات ریزش دانشجویان از جریان چپ و سرخوردگی آنان را فراهم آورد. این نوشتار قصد دارد تا قهر پس از دلدادگی تا وادادگی دانشجویان از جریان چپ و گرایش به جریان اسلامی را مورد بررسی قرار دهد.