سپهبد حاجعلی رزمآرا (۱۰ فروردین ۱۲۸۰ - ۱۶ اسفند ۱۳۲۹) نخستوزیر ایران در سال ۱۳۲۹ بود.در روز شانزدهم اسفند سال ۱۳۲۹ سپهبد حاجعلی رزمآرا در مسجد شاه به دست خلیل طهماسبی، عضو فداییان اسلام تهران کشته شد.
ظهیرالدین محمد بابُر یا محمد بابر گورکانی بنیانگذار سلسله گورکانیان (امپراتوری مغولی) هند بود که آخرین امپراتوری از دوران طلایی اسلامی بهحساب میآید.
قدیمی ترین عینک آفتابی جهان در جزیره بافین در کانادا کشف شد. این عینک ها برای کاهش تابش خیره کننده نور خورشید منعکس شده از برف ها ساخته شده بودند. قدمت این عینک به 800 سال پیش میرسد.
در متون قدیم از محلات عودلاجان و چال میدان و بازار و سنگلج به عنوان قدیمی ترین مناطق یاد شده است. مردم این دهکده مردمی سر سخت و باج نده و ستیزه جو بودند.
مقدمه مولف به دو زبان فارسی و انگلیسی در علت تدوین این کتاب است، از جمله این که این کتاب در راستای تالیف دانشنامه «تاریخ و اخلاق پزشکی در اسلام و ایران» تالیف شده است.
وصیّت نامۀ مورد پژوهش، توسط مظفرالدّین میرزا (شاه بعدى) در سال 1301 ه.ق نگاشته شده است. او در ابتداى این وصیّت نامه، به شرح مختصرى از عقاید و اعتقادات خود پرداخته و پس از آن، ضمن معرفى ناصرالدّین شاه قاجار، به عنوان موصى الیه و وکیل خود، به نحوة تقسیم اموال و املاک و وصیّت نسبت به تسویۀ قروض و دیون مالى و محل و نحوة تأمین منابع مالى آن پرداخته است
پیر و ماری کوری به همراه دخترشان ایرنه ژولیت خانواده کوری را میتوان رکورددار پدران و فرزندان دانشمند نامید. پیر و ماری کوری که در سال 1903 بطور مشترک برنده جایزه نوبل فیزیک شدند و فرزند آنها «ایرنه ژولیت کوری» نیز که از حمایت های همه جانبه والدینش برخوردار بود، 22 سال بعد به همراه همسرش «فردریک» برنده جایزه نوبل شیمی شد.
این مجموعه در واقع تاریخی است روشن و گویا از تاریخ پهلوی که به اتکاء بزرگترین مدارک این دوره تهیه شده و با تحریر بیش از 300 مدخل اصلی، تاریخ حوادث و رجال عصر پهلوی را مورد توجه قرار داده است.
در اواخر جنگ جهانی اول، برای اولین بار یک هواپیما بصورت قطعات مجزا از روسیه و از طریق بندر انزلی بوسیله اتومبیل به تهران حمل و پس از سوار کردن قطعات آن، توسط یک نفرخلبان روسی بر فراز تهران و در ارتفاع پایین به پرواز درآمد و با توجه به اینکه در آن موقع محلی بعنوان فرودگاه در تهران وجود نداشت، خلبان، هواپیما را درمیدان مشق قزاقخانه به زمین نشاند.
یک گروه به مقام او حسادت میبردند که «برای صاحبان مقام، مخصوصاً در مشرق زمین طبیعی است». گروهی از مخالفانش هم از افراد «متعصب و مذهبی» بودند. آنان تیمورتاش را «لامذهب و متجاهر به فسق و مخرب دیانت میشمردند».
جیمز استنفلد" عکاس امریکایی یکی از مهمترین عکاسانی بود که مقارن با تاج گذاری محمدرضا پهلوی به ایران سفر کرد و از این مراسم عکاسی کرد. جیمز استنفلد عکاسی است که کار در شاخه های مختلفی از عکاسی طبیعت و حیات وحش تا عکاسی خبری و مستند سازی اجتماعی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. او که در کارولینای شمالی متولد شد خیلی زود زیر نظر پدرش که عکاس مطبوعاتی ...
از جمله پروندهای دربارهٔ سوءاستفاده مالی خواهر و برادر ناتنی محمدرضا پهلوی از اعطای کمکهای خارجی به ایران. موضوعی که هرچند شاه مستقیماً در آن درگیر نبوده اما مسئولیتش به گردن او افتاده است.
انگیزۀ اصلی شاه از یک نوع نوسازی در ساختار اداری و اجرایی کشور، رجعت به دوران امیرکبیر باشد. شاه به خوبی بر فساد اداری و ناکارآمدی دیوان قدیمی خویش واقف بود و شاید در این مقطع زمانی به فکر پیگیری اصلاحات امیر افتاده بود.
تیمورتاش در تسهیل صعود رضاخان به قدرت در کنار او قرار داشت و چون پهلوی به شاهی رسید، او را وزیر دربار کرد؛ وزیر درباری که نائب مناب شاه بود، تا آنجا که به نوشتۀ سید حسن تقیزاده در کتاب «زندگی طوفانی»، رضاشاه دربارهاش میگفت: «هر آنچه تیمور گفته است، من گفتهام و هر آنچه تیمور نوشته است، من نوشتهام»