جشن و پایکوبی و دعوت از افراد سرشناس خارجی، یکی از کارهایی بود که شاه معمولاً در افتتاح پروژهها و یا طرحهای اقتصادی و سیاسی خود بسیار از آن بهره میگرفت. درواقع این جشنها که با تشریفات و هزینههای بالا همراه بود، یکی از روشهای شاه برای ظاهرسازی و جلب نظر مساعد کشورهای خارجی نسبت به خود بود.
روش مبارزاتی گاندی با استعمار انگلیس تنها مختص خود او بود و اصطلاحاً سیاست خشونت پرهیزی نام داشت. شاید بسیاری با شنیدن این نام، آن را به معنای عدم درگیری مستقیم با استعمار تلقی کنند، در حالی که برخلاف این نام، سیاست گاندی دقیقاً بر مبارزه مستقیم تأکید داشت
این عزاداری از روز نخست محرم آغاز می شود و در ظهر عاشورا به اوج می رسد. این مراسم در مناطق مختلف ایران به صورتهای گوناگونی برگزار میگردد. یکی از این آیینها که بیشتر در شمال ایران، لرستان و کرمان انجام می شود آیین «چهل منبرون» است که به نوعی برگرفته از اعتقادات قدیم ایران می باشد. هنگامی که بانگ جرس کاروان محرم در جای جای ایران به صدا درمی آید هر کس ...
سقاخانه که تبلور عینی بخشی از فرهنگ و اعتقاد دینی مردم مابوده و از طـرفی پیـوندی ناگسستنی با آب و حرمت آن دارد،سقاخانه علاوه بـر نشان دادن اهمیت آب در فرهنگ ایـرانی،پیـوند عمیقی با حادثهی کربلا پیـدا کـرده است.
نمایش و یا تظاهر به اقدامات بزرگ و مردمی، یکی از شگردهای سیاسی حکومت پهلوی برای جلب توجه محافل داخلی و خارجی به خصوص کشورهای غربی بود. چنانچه ظاهر بسیاری از آن اقدامات با رنگ و لعاب زیبا و جذابی آغشته بود، اما واقعیت ماجرا پر از نقص و ایراد بود.
استفاده از مناسبتهای مذهبی و برپایی تظاهرات سیاسی علیه شاه، یکی از روشهای مبارزاتی مردم در دهه 50 بود. اوج این شکل از مبارزه در سال 57 و در ایام محرم اتفاق افتاد و بر عمق مبارزات مردم غنا بخشید. اهمیت ایام محرم برای شاه و دستگاه سیاسی حاکمه به اندازهای مهم بود که بسیاری از نهادهای مداخلهگر داخلی و خارجی پیشنهاد کردند اگر قرار است شاه اقدام جدی ...
میزان استقلال مسئولان سیاسی حکومت پهلوی بسیار ناچیز بود و حتی میتوان گفت بسیاری از آنان فاقد استقلال در تصمیمگیری بودند. چرا که هر تصمیمی در نهایت باید به تأیید شاه میرسید.
محمدرضا پهلوی بعد از آنکه به حکومت رسید، به مانند پدرش روش دیکتاتوری را برگزید. این روش گرچه بعد از کودتای 28 مرداد تشدید شد و عوامل متعددی همچون حمایت کشورهای غربی در آن موثر بود، اما متاثر از دوران کودکی محمدرضا نیز بود.
در جریان کودتای 28 مرداد 1332، ثریا اسفندیاری از جمله کسانی بود که در کنار شاه قرار داشت. ثریا همسر دوم محمدرضا، در روزهای کودتا و در روزهایی که شاه به تنهایی کشور را ترک کرد، همراه او بود و از نزدیک شاهد بسیاری از اتفاقات بود. او بعدها اشاراتی از وقایع آن روزها را در کتاب خود با عنوان کاخ تنهایی ذکر کرد که مروز آنها میتواند روشن کننده بخشهایی از ...
در سال 1331 براي ساماندهی وضعيت ناوگان اتوبوسرانی، قانون تأسيس شرکت واحد اتوبوسرانی با سرمايه 300 ميليون ريال مصوب شد. پس از سازماندهی و افزايش ناوگان پس از تصويب توسط شرکت واحد، اتوبوس های قديمی از سطح شهر جمع آوري و جايگزين آن اتوبوس هاي جديد و يک شکل شدند.
از دیرباز مردم ایران به تربیت و پرورش کودکان اهمیت زیاد قائل بودند. تربیت صحیح فرزندان چه در دوران قبل از اسلام و چه در دوران اسلامی، نزد خانواده های ایرانی یک وظیفه مهم بر دوش والدین بود.
در نزد مورخان و حافظه تاریخی ملت ایران، خاندان زاهدی، خانواده نام آشنایی هستند که با ایفای نقش موثر در کودتای 28 مرداد 1332، خدمات ویژه ای به خاندان پهلوی نمودند و بعد از پیروزی کودتا نیز محمدرضاشاه به پاس خدمات این خاندان، فضل الله زاهدی را به عنوان نخست وزیر انتخاب و پسرش اردشیر زاهدی را به حلقه اول دربار راه داد و با موافقت با ازداواج وی با شهناز،...
در دوره قاجار و در برخی از شهرها همچون کرمانشاه، هنگام غروب، مراسمات خاصی برگزار میشد. یکی از این مراسمات، نواختن آهنگ یا موسیقیهای محلی بود که با اهداف مختلفی به صدا درمیآمدند. در خاتمه و در هنگام محو شدن خورشید نیز، توپی شلیک شده و اینگونه با غروب آن روز وداع میکردند
اگرچه مصدق بعدها در جریان محاکمهاش در دادگاه نظامی، این دادگاه را صالح به رسیدگی به اعمال نخستوزیر نمیداند و مرجع واقعی رسیدگی را مجلس ملّی و سنا و نیز دیوان عالی کشور میداند، امّا از اصل محاکمه خشنود به نظر میرسد و آن را برای بیان اثبات مظلومیت خود و حقانیت عملکرد دولتش مفید ارزیابی میکند.
حبيبالله ثابت معروف به ثابت پاسال در سال 1282 ش در يك خانوادهي يهودي بهائيشده، در تهران به دنيا آمد. اجداد او از يهوديان كاشان بودند. پدر او در اواسط عمر به فرقهي ضالهي بهائيت پيوست. حبيبالله ابتدا كارگر سادهي تعمير دوچرخه بود، سپس رانندهي كاميون شد و گاراژي براي تعمير اتومبيل ساخت.
در جریان جنگ جهانی دوم و بعد از اشغال ایران توسط قوای متفقین، رضا شاه در ۲۵ شهریور ۱۳۲۰ استعفا داد. فروغی متن استعفانامه او را آماده کرد و از شاه خواست به دقت متن را بخواند و هر جا را لازم میداند اصلاح کند، اما شاه بدون هیچ اظهارنظری آن را امضا کرد.
در این تصویر نمايی از ساختمان خوابگاه ناصرالدين شاه قاجار(حرمسرا) در كاخ گلستان تهران مشاهده می شود. پس از مرگ کریمخان زند در 1193 آغا محمد خان قاجار در 1200 تهران را به پایتختی برگزید، ولی به دلیل لشکر کشیهای دائمی کمتر در مقر حکومت خود به سر می برد، و برای عمارت و آبادانی چندان فرصت نداشت .