دولت شوروی از همان اوان عقد قرارداد مودت 1921 در صدد برآمد برای پیشبرد سیاستهای اقتصادی ـ تجاری خود بانکی در ایران تأسیس کند که به نوعی جایگزین بانک سابق استقراضی گردد. گفته شده است که دولت شوروی در صدد بود با تأسیس بانکی جدید در ایران از تسلط بلامنازع بانک شاهنشاهی در اقتصاد مالی و اعتباری ایران ممانعت به عمل آورد. بانک جدیدی که دولت شوروی در ایران ...
لزوم حمایت غرب از ایران به دلیل نزدیکی ایران به شوروری و ترس از نفوذ و اشغال ایران توسط روسها بود. میزان این حمایت حتی برنامه ریزی توسعه در ایران را نیز در بر می گرفت. به طوری که آنها حتی از سازمان برنامه ما نیز بازدید می کردند...
لشکرکشی شوروی به افغانستان به دستور لئونید برژنف» رهبر شوروی سابق برای حمایت از حکومت کمونیستی وقت این کشور در برابر مجاهدین در 24 دسامبر 1979 میلادی آغاز شد.
از همان اوایل انقلاب، دولت درصدد تضعیف غلبهٔ پدرسالارانه در خانواده بود. طلاق دیگر نیاز به طی مراحل دادگاهی (قانونی) نداشت و زن را بهطور کامل از مسئولیتهای نگهداری بچّه رها میساخت.
حضرت امام خمینی در اواخر سال 1367 نامه ای خطاب به میخاییل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق نوشتند و در آن ضمن پیش بینی محتوم بودن سقوط مارکسیسم و کمونیسم، پیام دعوت به فطرت و توحید را برای وی ارسال کردند و در مورد فرو افتادن در دام نظام سرمایه داری غرب به وی هشدار دادند
به تازگی چند عکس از یکی از اسطورههای ارتش شوروی در جنگ جهانی دوم رنگی شده است؛ "لیودمیلا پاولچنکو"که در تاریخ جنگ جهانی دوم از او با القابی چون بانوی مرگ و زیبای مخوف یاد میشود.
ژوزف استالین رهبر و سیاستمدار کمونیست شوروی بود که از اواسط دهه ۲۰ تا مرگش در ۱۹۵۳ رهبر عملی حزب کمونیست اتحاد شوروی و در نتیجه رهبر دو فاکتوی کل این کشور بود.
در جریان جنگ جهانی دوم ایران که در ابتدا اعلام بی طرفی کرده و بعدها توسط قشون روس و انگلیس به اشغال درآمد یکی از مقاصد پناهجویان آواره لهستانی بود برای عبور از ایران و اسکان در اردوگاههای آوارگان در فلسطین و افریقا وارد کشور میشدند و بعضا در همین جا اقامت می کردند
در 1913، یوسف گریگولویچ جاسوس برجسته «غیرقانونی» دوره شوروی چشم به جهان گشود. یوسف در حرفه خود همتا نداشت و با زیرکی توانست به عنوان جاسوس اتحاد جماهیر شوروی در کاستا ریکا واقع در آمریکای لاتین، در ایتالیا، واتیکان و یوگوسلاوی ایفای نقش کند.
"شومیاتسکی" یکی از سفرای مهم خارجی در تهران بود که همزمان با فعل و انفعالات قدرت یافت رضاخان و تضعیف جایگاه احمدشاه، سعی داشت مانع از چرخش قدرت به نفع انگلستان در ایران شود.
اکنون وزیر خارجه و نماینده ویژه بزرگترین ابرقدرت شرق در راس هیات بلندمرتبه ای در جماران حاضر شده بود تا پیام میخائیل گورباچف را که در پاسخ به پیام امام خمینی نوشته شده بود در اختیار رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.
در سال 1941 مقارن با جنگ جهانی دوم آرامگاه امیر تیمور گورکانی بدست محققان شوروی شکافته شد تا با بدست آوردن بقایای وی چهره اصلی اورا ترسیم کنند. در نبش قبر تایید شد که یک پای جنازه از پای دیگرش کوتاه تر است.
در ساعت 1.10 دقیقه بامداد 9 مه 1945 رادیو "آلمان نازی" در پیامی اعلام شکست و تسلیم دولت "آلمان نازی" را پخش نمود.این گزارش که به معنای تسلیم آلمان و پیروزی متفقین و پایان جنگ جهانی دوم بود؛ در شوروی نیز پخش گردید و لحظاتی بعد جمعیت انبوهی برای جشن پیروزی به میدان سرخ مسکو سرازیر شدند.