یعقوب لیث سیستانی (صفّار) متولد سال 840 میلادی در حومه شهر زرنج (افغانستان امروز و واقع در مرز شرقی ایران امروز) مبارز خستگی ناپذیر راه تجدید استقلال و یکپارچگی ایرانزمین، حاکمیت ملّی ایرانیان و یک قهرمان ملی، کار آزادکردن هرات، بامیان، بلخ، کابل، غزنه و بُست از سلطه خلیفه عباسی را نهم فوریه سال867 مصادف با 20 بهمن تکمیل کرد.
انقلاب مردم شهر رم که درچارچوب انقلابات سال 1848 اروپا صورت گرفته بود نهم فوریه 1849 با فرار پاپ (پی نهم) از مقرّ خود به نتیجه رسید و جمهوری روم به همان صورت دو هزار سال پیش و یک هیات رئیسه سه نفری احیاء شد. انقلاب شهر رم را سختگیری و خشونت های وزیر دادگستری پاپ وقت (به نام پلگرینو رسی) باعث شده بود که به قتل او انجامید.
بیعت همافران نام یک عکس تاریخی از انقلاب اسلامی است که توسط عبدالحسین پرتوی در تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۵۷ در مدرسه علوی گرفته شدهاست.این تصویر تعدادی از همافران نیروی هوایی ارتش شاهانشاهی را از پشت و در حال ادای سلام نظامی به آیتالله خمینی نشان میدهد.این عکس روز بعد در صفحه اول روزنامه کیهان چاپ شد.
در روز هشتم فوریه سال 1919 نخستین هواپیمای شرکت "AICT" به نام « Goliath » از لندن به پاریس به صورت بازرگانی (فروش بلیت) مسافر حمل کرد .این هواپیما فاصله دو شهر را در 3 ساعت و 30 دقیقه با سرعت 155 کیلومتر در ساعت طی کرد و روز بعد با همین تعداد مسافر به لندن بازگشت و این پرواز رفت و برگشت، دیگر قطع نشده است.
دوره بسیار آرام و ثروتمندی که انگلیس با تاجگذاری ملکه ویکتوریا از سال ۱۸۳۷ شروع کرد تا لحظه مرگش در اولین سال قرن ۲۰ ، بدون تردید یکی از پرتحول ترین دوران زندگی بریتانیا بود.انگلیس در طی این ۷۰ سال نه از مرض های واگیردار بزرگ صدمه چندانی دید و نه از جنگ های بی پایان با همسایگان رنج برد. آفتاب استعمار نیز عملا در این دوره بود که غروب نداشت.
ایران که با موساد همکاری میکرد سعی داشت تا پای آمریکا را نیز به این دسیسه باز کرده و با استفاده از کردها رژیم عراق را نگران کند تا این امکان برای ایران فراهم شود و اروند رود (که مرز آبی میان دو کشور بوده و پیش از آن نیز مرز حکومت صفوی با امپراتوری عثمانی به شمار میرفت) را به دست بیاورد
ظهور قدرتهای جدیدی همچون برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی نشانهای جدی از افول قدرت هژمونیک امریکا در سطح جهانی است. در عرصه داخلی نیز آمریکا با بحرانهای کم سابقه اقتصادی، افزایش شکافهای طبقاتی، اعتراضات اجتماعی، رشد فزاینده فقر، بدهیهای کلان خارجی و افزایش بیکاری روبرو است...
اتریش و مجارستان در 28 ژوئیه 1914به صربستان اعلان جنگ کردند و بزرگترین نبرد عالم تا آن زمان آغاز شد. این جنگ باعث به راه افتادن جنگی عالمگیر شد که چهارسال ادامه یافت و در 11 نوامبر 1918 به موجب متارکه نامه منعقده شده بین آلمان و متفقین، خاتمه یافت. در جریان جنگ، عثمانی و بلغارستان به امپراتوریهای مرکزی (آلمان، اتریش و مجارستان) کمک رساندند....
شاید بسیاری آنتوان سوریوگین را با عکس مشهورش از میرزا رضای کرمانی و مراسم اعدام او بشناسند. آنتوان سوریوگین که مقارن با ترور ناصرالدین شاه توسط میرزا رضا به همراه ولیعهد به تهران آمده و در خیابان علاء الدوله عکاسخانه اش را دایر کرده بود در روز مجازات ضارب شاه در میدان مشق از صحنه اعدام عکاسی می کرد. عکس او از مجازات ضارب ناصرالدین یکی از مهمترین مستندات ...
قراردادهای ننگین هچون «گلستان» و «ترکمنچای» از جمله این خاطرات تلخ تاریخی هستند که در سرنوشت کشور تاثیر منفی فراوانی گذاشته و غرور ملت ایران را به شدت خدشه دار کردند. با این حال مرور زمینه ها و پیامدهای این وقایع می تواند روشنگر راه آیندگان باشد.
مجموعه صفحاتی از شماره ای از روزنامه ی عصر جدید (۲۱ ذیقعده ی ۱۳۳۳ هجری قمری برابر با ۷ مهر ۱۲۹۴ - ۳۰ سپتامبر ۱۹۱۵) است که سرود ملی پیشنهادی غلامرضا خان سالار معزز را نشان می دهد. شعر سرود هم ضمیمه ی مقاله است.
ناصرالدین شاه قاجار را به عنوان یکی از خوش گذرانترین پادشاهان تاریخ میشناسیم که در مدت سلطنت 50 سالهاش تا توانست به گشت و گذار و سفر پرداخت. اگر برایتان جالب است بدانید دخل و خرج این سفرها چگونه بود این هم یک سند از هزینههای صرف شده در یک اردوی عهد قجر!
زندان رفتن نصیری، پلکان پیشرفت او شد تا بعدها به سمت رئیس ساواک رسید. وی ابتدا سرهنگ بود اما بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و بازگشت شاه سپهبد فضلالله زاهدی به وی درجه سرتیپی داد .
قالی پازیریک قدیمی ترین فرش دنیا است که در سال ۱۳۲۸ (۱۹۴۹) توسط سرگی رودنکو، باستان شناس روس در دره پازیریک در کنار اشیاء باستانی دیگری در در گور یخ زدهٔ یکی از فرمانروایان سکایی کشف شد. دره پازیریک دره ای کوچک در شمال کوهستان آلتایی در جنوب سیبری مرکزی و ۷۹ کیلومتری مرز مغولستان قرار دارد. بیشتر پژوهشگران این قالی را از دست بافت های پارت ها ...
مئیر عزری متولد اصفهان و در یک خانواده یهودی بود. او پس از تاسیس حکومت صهیونیستی در سال ۱۹۵۰ میلادی به آنجا کوچ کرده و چندی بعد به ایران اعزام و نزدیک به ۲۰ سال سفیر این رژیم در حکومت محمدرضا پهلوی بود
احمدشاه قاجار (۱۲۷۵ تبریز — ۱۳۰۸ پاریس) هفتمین و آخرین پادشاه قاجار در ایران بود. او دومین پسر محمدعلیشاه و نخستین فرزند پسر او از ملکه جهان بود که در هنگام ولیعهدی پدرش در تبریز به دنیا آمد و پس از فتح تهران و خلع محمدعلیشاه، توسط مجلس عالی رجال و بزرگان مملکت در ۱۲سالگی به سلطنت رسید.
پایانه های حمل و نقل بین شهری مسافرین یکی از پر سابقه ترین ارکان هر شهر در طول تاریخ ایران بوده است، چرا که همواره گروهی در پی سفر به نقاط گوناگون برآمده و در پی آن مراکزی تحت عنوان کاروانسرا دایر می شده است.
در نقشههای بجا مانده از روزگار قاجار- برزین 1258- چهار محله عودلاجان، چالمیدان، بازار و سنگلج قید شده است. بعدها محلههای ارک و دولت به آن چهار محله اضافه شدند و وجه تمایز ایندو محله جدید، آن بود که اربابان قدرت و زورمداران روزگار در این دو محله در میان باغهای وسیع زندگی میکردند و هرگز تراکم جمعیت محلههایی چون سنگلج، چالمیدان و بازار را نداشتند....