ملک نسا خانم معروف به عزت الدوله یا ملک زاده خانم دختر محمدشاه قاجار و مهدعلیا بود.او خواهر ناصرالدین شاه محسوب میشد. پس از مرگ محمدشاه، مهدعلیا به مدت 45 روز و تا ورود موکب ناصرالدین میرزای ولیعهد از تبریز نیابت سلطنت را بر عهده داشت و طی این مدت به میرزا آقاخان نوری میدان بسیار داده بود و اورا نامزد صدراعظمی نموده بود
وجه تسمیه ملیجک را اینطور توجیه میکنند : روزی این کودک یا همان برادرزاده امین اقدس که تازه هم زبان باز کرده بود در حضور شاه با دیدن گنجشکی، به آن اشاره میکند و با زبان کودکی و لهجه گروسی میگوید :میلچک، میلچک . این شیرین زبانی بسیار به دل ناصرالدین شاه می نشیند و این لغت را برای وی لقب قرار میدهد و به او ملیچک میگوید .
در چند روز پس از پیروزی انقلاب، رسانه های اروپا و آمریکا پُر از اظهار نظر درباره علل آن و پیشگویی نتایج اش بود. هنری کیسینجر بی تصمیمی جیمی کارتر را عامل سقوط شاه بیان کرده و گفته بود که این بی تصمیمی کارتر، شاه را از مقابله با مخالفان باز داشته بود. سیاست بی موقع حقوق بشری کارتر شاه را سر در گم کرده بود.
در بیست و یکم بهمن ماه سال 1357 ، انقلاب ایران ـ 9 روز پس از بازگشت امام خمینی از تبعید 14ساله به تهران ـ تا پیروزی چند ساعت فاصله داشت. تهران میدان جنگ بود، اجساد 63 تن که هدف گلوله قرار گرفته بودند از بیمارستانهای تهران به پزشکی قانونی منتقل شده بود و بیمارستانهای شهر پُر از مجروح بود. در این روز در یک خیابان تهران یک خبرنگار آمریکایی نیز کشته ...
کریم شیرهای دلقک مشهور دربار ناصرالدین شاه قاجار بود. از رعایت ادب به شاه و مقربان درگاه و شاهزادگان معاف بود و اجازه داشت هر موقع، در هر کجا، نسبت به هر کس، هرچه دلش میخواهد بگویددر زمان خفقان سیاسی ناصرالدین شاه، کریم شیرهای با ایهام و کنایه و با شدیدترین عبارات و الفاظ طنزآمیز از سفرهای شاه قاجار - که در آن زمان هزینههای زیادی را درپی داشت -...
در تجهیزات نظامی بدست آمده از جنگ جهانی دوم وسایل جاسوسی و اسلحه های نظامی مخفی یافت شده است. این نمونه یکی از آنها است که توسط بعضی از افسران عالیرتبه استفاده میشده است. تصاویری از این اسلحه مخفی شده در سگک کمربند را در این آلبوم مشاهده میکنید.
بنا بر گواهی اسناد تاریخی، ژنرال رابرت هایزر، معاون وقت فرمانده نیروی هوایی آمریکا در اروپا بود و برای مأموریتی ویژه به تهران آمد تا دولت آمریکا را در تصمیم گیری های بعدی و اطلاع از اوضاع ایران در زمان انقلاب بزرگ ملت مسلمان ایران، یاری کند.
تا پیش از انقلاب شکوهمند مردم ایران در بهمن ماه 1357، بسیاری از خیابان ها و شهر ها به نام اعضای خانواده شاه و یا همراه با پسوندهای از قبیل پهلوی بود، اما با انقلاب مردم علیه رژیم سفاک وقت، به یکباره این اسامی تغییر یافت و رنگ و بوی دینی_مذهبی به خود گرفت تا مردم با این کار انزجار خود را از دودمان پهلوی نشان دهند.
یک روز شعارهای منظم و مرتبی غیر از آنچه که در روزهای پیشین میشنیدم به گوشم خورد از پنجره که نگاه کردم منظره بهت آوری دیدم. گروه های بسیاری از افراد نیروی هوایی با نظم و ترتیب انگار که در حال رژه نظامی هستند، در حرکت بودند. هر گروه شعاری میداد و گروه بعد با طنینی هماهنگ پاسخ می گفت.
یاسر عرفات اولین میهمان خارجی ایران پس از انقلاب اسلامی بود؛ وی شش روز پس از انقلاب در بیست و هشتم بهمن ماه با پروازی از لبنان به ایران آمد و در جریان یک هفته اقامت خود در ایران با امام خمینی (ره) رهبرکبیر انقلاب، چهره های انقلابی و افراد و گروه های مختلف دیدار کرد.
تصاویر زیر حاصل تلاش "عباس" عکاس مشهور ایرانی و یکی از مشهورترین راویان مصور انقلاب بهمن 1357 است. "عباس عطار" که در جهان با نام "عباس" یا "عباس مگنوم" شهرت دارد بین سالهای 1357 تا 1359 از پشت دوربین عکاسیاش به انقلاب اسلامی ایران نگریست و لحظات بهیادماندنی انقلاب اسلامی را به ثبت رساند و به گفته خودش، برای تاریخ عکس گرفت. وی که دانش ...
در سال 1320 ه.ق «عضد السلطان» والی عراق (اراک کنونی) بود و نائبالحکومه خمین نیز زیر نظر او مشغول بود. در این سال تعدی خوانین بسیار اوج گرفته و اوضاع خمین بسیار نامساعد شده بود.