"یک سال مبارزه برای سرنگونی رژیم شاه (بهمن 1356 تا بهمن 1357)" در تابستان سال 1385 توسط جناب آقای روح الله حسینیان به رشته تحریر در آمده است. نویسنده کتاب در مقدمه این چنین می گوید: "ما در این کتاب بر سر آن نیستیم تا نظریه ای را ثابت و یا رد نماییم؛ چه معتقدیم حوادث، زمینه ها، عوامل، تمایزات، ویژگی ها و بسیاری از ابعاد انقلاب اسلامی توصیف نشده است ...
نامه ها و مدارکی که در این مرکز ردو بدل می شد فوق محرمانه بودند و اگر کارکنان منهتن سواد خواندن و نوشتن داشتند از آن با خبر می شدند وممکن بو د اطلاعات به بیرون درز کند .بنا براین شرط اول استخدام افراد در این پروژه این بود که بی سواد باشند .
آنچه پیش روی شماست تصاویری از دادگاه رئیس و معاون پاسگاه شهربانی آرن بیدگل است که به جرم تیراندازی به سوی مردم در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، محاکمه و مکوم به اعدام شدند. قاضی دادگاه آیت الله آذری قمی بود. حکم در محل جاده قدیم آران بیدگل اجرا شد.
محمدرضا پهلوی درسال 1304 شمسی در سن شش سالگی وارد دبیرستان نظام تهران گردید و در سال 1310 شمسی به اتفاق دو تن از همکلاسی هایش به نام های حسین فردوست و مهرپور تیمورتاش روانه شهر سوئیس شد تا در کالج «لُه روزه» به ادامه تحصیل بپردازد.
روز 19 بهمن 1321 دکتر میلسپو برای اداره امور مالی ایران وارد تهران شد. وی طی سالهای 1301 تا 1304 نیز جزو هیأت کارشناسان مالی آمریکا در ایران فعالیت کرد.
بهدنبال ساماندهی انبارهای قلعه شوش 4 شی استثنایی و منحصربهفرد کشف شد. این اشیاء که تاکنون ناشناخته باقی مانده بود شامل تصویر معبد کلبهای، قایق بادبانی سفالی، انبوه مهر کتیبهدار و گل نوشتههایی به خط آغاز عیلامی است.
قدیریابیانه گفت: مطابق با خاطرات برخی خلبانان بازنشسته که یکی از آنها مستقیما برای شخص بنده تعریف میکرد هر بار که مهمانی در «دربار» برگزار میشد، هواپیمای سلطنتی صبح زود زنان دربار را برای آرایش به فرانسه میبرد.
تصاویر زیر حاصل تلاش "عباس" عکاس مشهور ایرانی و یکی از مشهورترین راویان مصور انقلاب بهمن 1357 است. "عباس عطار" که در جهان با نام "عباس" یا "عباس مگنوم" شهرت دارد بین سالهای 1357 تا 1359 از پشت دوربین عکاسیاش به انقلاب اسلامی ایران نگریست و لحظات بهیادماندنی انقلاب اسلامی را به ثبت رساند و به گفته خودش، برای تاریخ عکس گرفت. وی که دانش ...
ملکی قصد داشت با جلال آل احمد تماس حاصل نماید لیکن مخاطب در پاسخ اظهار داشت جلال روزهای چهارشنبه بیرون می رود و ناهار را با رفقایش می خورد. ملکی اظهار کرد می خواستم خواهش کنم که جمعه شب به منزل ما بیائید. برادرم و اینها و دکتر عابدی و شریعت زاده هم هستند و شخص طرف تماسش موافقت نمود.
جلال آل احمد، داریوش آشوری و فضل الله نیک آیین ...
اگر روزی روزگاری دست بر قضا مانیفست جریان ادبیات و هنر متعهد نوشته شود بدون شک یکی از بندهای آن همین چند خط بالا است که جلال در کتاب «نون والقلم» گفته است. همهی دعوای هنر متعهد با سایرین بر سر همین موضوع است که «قلم» ابزار کدام جریان است؟ که نویسندگان و روشنفکران برای چه کسی یا چیزی قلم میزنند؟ البته جلال در جاهای دیگر هم به این موضوع اشاره میکند ...
غربزدگی جلال چند کار مهم برای جامعه ایران انجام داد: نخست آنکه از راه فراهم آوردن یک تراز نامه انتقادی از کارنامه صد ساله روشنفکری در ایران، مسائل پیچیدهای که این جامعه در حال تغییر با آن دست به گریبان بود را به سادگی توضیح داد. دوم آنکه با مطرح ساختن دوباره مسئله هویت ملی و قومی یک آلترناتیو بومیگرایانه را در برابر دیدگاه انترناسیونالیستی نیروهای ...
غربزدگی جلال چند کار مهم برای جامعه ایران انجام داد: نخست آنکه از راه فراهم آوردن یک تراز نامه انتقادی از کارنامه صد ساله روشنفکری در ایران، مسائل پیچیدهای که این جامعه در حال تغییر با آن دست به گریبان بود را به سادگی توضیح داد. دوم آنکه با مطرح ساختن دوباره مسئله هویت ملی و قومی یک آلترناتیو بومیگرایانه را در برابر دیدگاه انترناسیونالیستی نیروهای ...
فعالیت سیاسی جلال در خلال سالهای پس از انشعاب تا کودتای 1332 در کنار خلیل ملکی و در چهارچوب حزب "نیروی سوم" و سپس "زحمتکشان ملت ایران" و در دوره پس از جدایی از بقایی، در قالب حزب "زحمتکشان ملت ایران - نیروی سوم" در مخالفت با حزب توده و حمایت از دکتر مصدق (در جریان ماجرای ملی شدن صنعت نفت) تداوم یافت.