به نوشته گاهنامه (کرونیکل) قرن بیستم بنگاه نشر DK، اوایل ژانویه سال 1953 در مسکو جنجال رخنه پزشکان یهودی به کرملین بلند شده بود که 13 ژانویه (چند روز بعد) منجربه بازداشت 9 تن از آنان گردید. در صفحه 728 این گاهنامه چنین آمده است:«رادیو شوروی روز 13 ژانویه گفت: پزشکان تروریست یهودی که به دستور سازمانهای صهیونیستی و سازمانهای اطلاعاتی انگلستان و آمریکا ...
نقل است که یک روز با اصحاب خویش نشسته بود بر سفره ای به نان خوردن. حسین بن منصور(حلاج) از کشمیر می آمد, قبایی سیاه پوشیده و دو سگ سیاه بر دست. شیخ اصحاب را گفت : جانی بدین صفت می آید, استقبال او کنید که کار او عظیم است. اصحاب برفتند و او را دیدند که می آمد , دو سگ بر دست. همچنان روی به شیخ نهاد.
هداف ذکرشده برای انجمن، پرورش دختران دبستانی و ایجاد زمینه برای مشارکت بیشتر زنان در امور اجتماعی و سیاسی بوده و در این زمینه، فعالیتهایی چون، ایجاد مدرسه دخترانه، ترویج استفاده از البسه وطنی، تحریم کالاهای خارجی به منظور مقابله با نفوذ بیگانگان در ایران و تبلیغ مشروطیت.... را سرلوحه کارهای خود قرار می داد.
کشف حجاب اجباری رضاخان جزء خاطرات بسیار تلخ ایرانیان است که در ذهنها ماندگار شد. مرحوم آیتالله مهدوی کنی به خاطر دارد خواهرش که سه سال از او بزرگتر بود، روزی گریان و با لباس پاره به خانه آمد. ماموران رضاخان به حجاب دختر کوچک نیز رحم نکرده بودند.
برای ما حرفهایی هم درآورده بودند. مثلا میگفتند که به اینها چک سفید امضاء میدهند یا به ما «شاعران درباری» میگفتند. من هم در جوابشان گفتم که اگر این روحانیت عزیز و معظم نامش دربار است، بله ما درباری هستیم.
کیهان ورزشی گزارشی از کشتی اتلی و تختی را در یکی از شماره های خود آورده است. تختی در این مسابقات مدال نقره گرفت و تیم کشتی ایران نیز به مقام پنجم رسید.
ای خواجه! مرا از تو رنجی نرسید. ولی مصیبت بالاتر از این چه باشد که جاهلی مرا ستایش کند و کار من او را پسندیده آید؟ ندانم کدام کار جاهلانه کرده ام که او خوشش آمده و مرا به خاطر آن ستوده است.
آهو گفت: ای الاغ! این غذا شایسته توست. من پیش از اینکه به این طویله تاریک و بد بو بیایم در باغ و صحرا بودم، در کنار آب های زلال و باغ های زیبا، اگرچه از بد روزگار در اینجا گرفتار شده ام اما اخلاق و خوی پاک من از بین نرفته است. اگر من به ظاهر گدا شوم اما گدا صفت نمی شوم. من لاله سنبل و گل خورده ام.
وضعیت اورشلیم یکی از مهمترین موضوعات در مناقشه اسرائیل و فلسطین بودهاست.در سال ۱۹۴۷ قطعنامه ۱۸۱ مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد حکومت آینده فلسطین مقرر کرد تا این شهر برای یک دوره ده ساله تحت کنترل هیچ کدام از دو کشور فلسطین و اسرائیل قرار نگیرد و با یک رژیم ویژه بینالمللی با نظارت سازمان ملل اداره شود. اما این طرح هیچگاه اجرایی نشد.
پنج قرن پیش در 23 آگوست سال 1514 میلادی جنگ چالدران درگرفت ، دشت چالدران در نزدیکی خوی صحنه نخستین و در عین حال معروفترین جنگ عثمانی و ایران بود. هدفهای سلیم اول سلطان عثمانی از لشکر کشی به ایران عبارت بود از: جلوگیری از گسترش مذهب شیعه اثنی عشری که مذهب رسمی ایرانیان اعلام شده بود به متصرفات عثمانی و پیوستن شیعیان قلمرو عثمانی (معروف به علویان) به ...
نیکولای چائوشسکو دیکتاتور رومانی در سال 1965 از سوی حزب کمونیست به "ریاست جمهوری" این کشور منصوب شد. او بمدت 24 سال خود را بعنوان "رهبری" که مردم رومانی هیچ نقشی در انتخابش نداشتند بر آنان تحمیل کرد.چائوشسکو بمانند هر دیکتاتور دیگری تصور می کرد که شکست ناپذیر است و با اتکا بر نیروی نظامی و نیز پلیس مخفی مخوفش "سکوریتاس" قادر است تا مردمی را که تشنه ...
اابلیسک یکی از سمبلهای فراماسونری است که از قرن 16 به بعد در میادین مهم شهرهای بزرگ جهان نصب شده است . ابلیسک که نشانه ای از بافومت خدای بزرگ فراماسونها را دارد نمادی است که در گذشته در مصر باستان حضور داشته و یکی از نمادهای شیطانی بوده است در این تصویر یکی از همین ابلیسک ها توسط انگلیسی ها دزدیده شده و در حال انتقال به لندن است اُبلیسک درون یک استوانه ...
درخت به مثابه نمادی اسطوره شناختی ، به طور طبیعی کاربردهای فراوان دارد . ریشه های آن به اعماق زمین فرو می رود که در بسیاری از اسطوره ها از آن به عنوان مادر یاد میشود . شاخه های آن نیز می روید و بالا می رود تا آسمان را که پدر است لمس کند . بر خلاف سایر موجودات زنده درخت در سراسر دوران حیات خود رشد می کند و عمری چند صد ساله و حتی چند هزار ساله دارد .
لنین رهبر انقلاب اکتبر سال 1917 و بنیادگذار اتحادجماهیر شوروی سوسیالیستی و طراح فرضیه مکمل مارکسیسم، معروف به «لنینیسم» وصیتنامه خود را که به همسرش «کروپسکایا» دیکته کرده بود 29 دسامبر سال 1922 به پایان برد و امضاء کرد که سند تاریخی مهمی است.کار تنظیم، دیکته کردن و اصلاح دوباره و سه باره این وصیتنامه که قرار بود در کنگره دوازدهم حزب کمونیست (آوریل ...
در روز سهشنبه هفتم ماه مه سال ۱۸۸۹ در یک محیط پرشور و شعف، در حالی که آهنگهای نظامی نواخته میشد، دولت فرانسه و بخصوص شهر پاریس با شرکت افراد و طبقات مختلف از سران کشورهای خارجی گرفته تا تماشاچیان خیابانگرد، پیروزی طبقۀ متوسط (بورژوا) که در سازندگی کشور و ایجاد راهآهن و ساختن پل و بنادر، موفقیت حاصل کرده بود و در عین حال یکصدمین ...
پیشینه حوزه علمیه نجف اشرف به هزار سال پیش از این دوره می رسد. بدون شک با توجه به قرابت فرهنگی عراق و ایران به عنوان دو کشورمسلمان و همسایه که روزگار طولانی را جزء امپراطوری اسلامی بوده اند، پیشینه ارتباطات و تعاملات بین علمای ساکن در این دو منطقه ، قدمتی به تاریخ حوزه علمیه نجف اشرف دارد.
در میان مبارزان و زندانیان، نیروهای مذهبی از استوارترین زندانیها بودند؛ گاه در غربت، گاه در شهرت. اما در هر دو حال، سعی داشتند تا از چاه زندان، عزیزی مصر و عزت یوسف را در جامعه بیابند که جز به پایبندی به اعتقاداتشان میسر نبود. نوشتار زیر مروری بر چالشهای زندانیان مذهبی در زندانهای شاه دارد.