از ویژگیهای بارز اخلاقی محمدرضا پهلوی که در خاطرات نزدیکان وی چون اسدالله علم و حسین فردوست بارها به آن اشاره شده، مسألهی زن بارگی وی میباشد. محمدرضا پهلوی در این راه چنان آلوده شده بود که به رغم جایگاهی که داشت و انعکاسی که این اخبار در کشور و مطبوعات جهان بر جای میگذاشت، هرگز این رفتار غیر اخلاقی و غیر دینی را تعدیل نکرد.
همسویی جبهه ملی با سیاستهای آمریکا در اسناد زیادی ارائه شده است . این سند نیز به این موضوع اختصاص دارد. این سند نشان میدهد که هیات اجرائیهی جبههی ملی خواستار توقف انتقاد از سیاستهای آمریکا شده است.
لیلی امیرارجمند مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و از دوستان صمیمی فرح پهلوی با کارولی هاکلر کاردار وابسته سفارت مجارستان و عضو سرویس اطلاعاتی این کشور.
این سند نقل قولی است از یک تبعهی کانادائی راجع به تخریبهای صورت گرفته در تهران در سال 1357. به عقیدهی این شخص و بسیاری از مقامات سفارت انگلستان، خرابکاریها صورت گرفته به وسیلهی عوامل دولتی انجام شده است
فریحات و خوشگذرانیهای خانواده سلطنتی محدوده وسیعی از اقداماتی چون سفارش انواع مشروبات و لوازم شخصی از کشورهای اروپایی گرفته تا ساخت کاخ و … را در برمیگرفت. گزارش زیر نشان میدهد که ساخت کاخ در منطقه نور مازندران چه مشکلاتی را برای عموم ایجاد کرده بود.
رژیم پهلوی در ماههای پایانی حیات سیاسی خود، حتی به نزدیکترین و وفادارترین عناصر خود نیز رحم نکرده و آنها را قربانی بقای خود کرد. رژیم بر این باور بود که دستگیری و حذف برخی مهرههای سیاسی میتواند آتش خشم عمومی مردم را که در خرمن رژیم افتاده بود آرام نماید، اما از آنجا که تودههای خروشان ملت و حضرت امام(ره) از ماهیت این اقدامات آگاه بودند، این ترفندها ...
این سند نفوذ گستردهی فراماسونها در مجالس عصر پهلوی را نشان میدهد و گویای این واقعیت تلخ است که مشاغل حساس کشور در سال 1348 در دست عدهای فراماسون بوده و آنها بر اساس سیاستهای جهانی غرب، ایران را اداره میکردهاند.
گزارشی از ساواک راجع به «فرخرو پارسای» رئیس آموزش و پرورش رژیم پهلوی و از اعضای تشکیلات بهائیت. در این سند که به سال 1344 بازمیگردد به مواردی از تخلفات وی اشاره شده است.
خانوادهی پهلوی بر اساس اسناد و مدارک موجود توجه چندانی به علم آموزی و کسب دانش نداشتند. این خانواده علی رغم امکانات فراوانی که در اختیار آنها قرار گرفته بود، هرگز نتوانستند جایگاه مناسبی در محافل دانشگاهی به دست آورند.
هفده شهریور 1357 یکی از تاریکترین و خونبارترین روزهای حکومت پهلوی است. در این روز رژیم پهلوی به بهانهی حکومت نظامی بر روی مردم بیدفاعی که در میدان شهداء (ژاله سابق) جمع شده بودند، آتش گشوده و بسیاری را به شهادت رساند. اگر چه رژیم به دنبال تکرار قتل عام 15 خرداد و ایجاد رعب و وحشت در جامعه بود، ولی این بار نتیجه عکس گرفت. این روز که به جمعه سیاه ...
بر اساس این سند خسروانی در مقابل تعریض نکردن یک جاده، چند میلیون تومان پول رشوه گرفته است. در بخشی از این سند آمده است: «موقعی که دبیر کل حزب اکثریت که بدون داشتن سواد و شخصیت اجتماعی و سیاسی به چنین مقامی رسیده دزد و رشوهخوار از کار درآید چگونه میتوان چنین حزبی را پاسدار انقلاب نامید.»
متوسلیان در دوران خدمت سربازی، فعالیتهای مذهبی و سیاسی داشت و مخالفت خود را با دودمان پهلوی بیان میکرد. پس از پایان دوره سربازی، در یک شرکت تأسیساتی خصوصی استخدام شد و پس از چند ماه، به خرمآباد منتقل شد و بهفعالیتهای سیاسی- تبلیغی خود ادامه داد.
برداشتن عکس «محمدرضا پهلوی» از مغازههای شهرستان کرج در سال 1357 موضوع سندی است که در ادامه می آید. بر اساس این سند بسیاری از کسبهی شهرستان هشتگرد با هدایت وعاظ این شهر، عکسهای محمدرضا را از مغازهها گردآوری و «تمثال شاهنشاه آریا مهر را پاره نمودهاند»
در روز ۷ مرداد ۱۳۰۴، مدرس به همراه شش تن دیگر از نمایندگان مخالف رضاخان رئیسالوزراء را به دلیل سوء سیاست داخلی و خارجی، قیام و اقدام بر ضد قانون اساسی و حکومت مشروطه استیضاح نمودند.
سند حاضر نشان میدهد که حکومت پهلوی با علم به تناقض «استخدام بهائیان» با قوانین و مقررات استخدامی، سعی میکرد حضور آنها در لایههای مختلف دیوانسالاری کشور را به هر شکل ممکن نادیده بگیرد. حکومت برای این کار حتی فرمهای مربوط به اطلاعات کارمندان را با صرف مخارج گزاف مجدداً تهیه و توزیع کرده است.
حبيبالله ثابت معروف به ثابت پاسال در سال 1282 ش در يك خانوادهي يهودي بهائيشده، در تهران به دنيا آمد. اجداد او از يهوديان كاشان بودند. پدر او در اواسط عمر به فرقهي ضالهي بهائيت پيوست. حبيبالله ابتدا كارگر سادهي تعمير دوچرخه بود، سپس رانندهي كاميون شد و گاراژي براي تعمير اتومبيل ساخت.
سند حاضر یکی از ده ها مورد اسناد ساواک در زمینه بذل و بخششها و ولخرجی های بی حساب و کتاب پهلوی ها به نفع قدرت های بیگانه است و اینکه بابت این کمک ها حتی اجازه انعکاس مطلوب آن در رسانه ها و بازتاب دادن به آن و تبلیغ درباره آن را به مطبوعات نمیدادند.