ثریا دختر خلیل اسفندیاری و اوا کارل در اول تیرماه ۱۳۱۱ در یک خانواده سرشناس بختیاری، متولد شد و سپس اروپا مسافرت نمود. انتخاب ثریا برای همسری محمدرضا پهلوی، به وسیله خواهر بزرگتر شاه در یک ضیافت در سفارت ایران در لندن، توسط شمس پهلوی انجام گرفت. مراسم ازدواج ثریا و محمدرضا پهلوی در 23 بهمن 1329 در تهران برگزار گردید. این ازدواج در نهایت در 24 اسفند ...
اعتماد السلطنه در کتاب "الماثر والاثار" درباره ی ورود کالاهای تجملی اروپا به خانه های ایرانی می گوید:"امروز هیچ خانه ای از اغنیاء و متوسطین ایرانیان نیست مگر این که البته به مقداری از اسباب زینت مابین افراط و اقتصاد آراسته شده است...
علاقه افراطی محمدرضا پهلوی به امریکا و امریکایی از مولفه های بارز روانشناسی سیاسی وی محسوب می شد تا جایی که در این تصویر اهدای لوحه شهروندی دو ایالت امریکا به محمدرضا پهلوی توسط مقامات آمریکائی مشاهده می شود.
با توجه به اقدام شاه در خرید 25 درصد از سهام مجتمع فولاد "کروپ" آلمان در همان زمان، به این حقیقت پی می بریم که ذهن شاه تا چه حد آکنده از اندیشه های بی پایه بود، و چگونه در حالی که شخصا سقوط اقتصادی آلمان را پیش بینی می کرد، در ان کشور دست به چنان سرمایه گذاری عظیم زد.
از جمله اقداماتی که توسط رژیم برای جلب نظر مذهبیون صورت گرفت، ارسال تعداد زیادی عکس بزرگ شاه در لباس سفید احرام (پوشش زائران مکه) به وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی بود، که نمونه ی این عکسها در میدانهای بزرگ شهر نیز آویخته شد.
در سوم شهریور 1320 ارتش متفقین به دلایل ژئوپلتیکی و شرایط حاصل از وضعیت میدانی نبرد در جبهه های روسیه، خاک ایران را از شمال و جنوب مورد تهاجم قرار دادند. بهانه متفقین برای اشغال ایران، خودداری دولت ایران از اخراج اتباع آلمانی از خاک ایران اعلام شد.
مرگ مشکوک و معماگونه استالین در نهم مارس سال 1953 میلادی را باید یکی از معماهای تاریخی ای دانست که هنوز هم به رغم گذشت بیش از یک قرن از وقوع آن اسرار آن هویدا نگشته است. فارغ از چگونگی مرگ این دیکتاتور نکته دارای اهمیت آن است که به محض انتشار خبر درگذشت استالین مردم بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای غربی از شنیدن این خبر خوشحال شدند.
در سندی که در ادامه آمده است نامه ای از رضا خان را می بینیم که وی در دوره ای که درجه سرتیبی داشته آن را نگاشته است. نکته قابل توجه آنکه که در این نامه کوتاه حدود 20 غلط املایی به چشم می خورد.
محمدرضا پهلوی علاقه زیادی به عضویت در نهادها و موسسات غربی داشت و حتی عضویت افتخاری در این نهادها را به عنوان یک پرستیژ بین المللی برای خود می دانست. از اینرو لابی های طرفدار محمدرضاشاه تلاش زیادی در خصوص متقاعد کردن روسای این موسسات جهت پذیرش رسمی و حتی افتخاری شاه ایران انجام می دادند.
پابلو پیکاسو در سال 1937 این تابلو را کشید. تابلویی که از بمباران دهکده گِرنیکا در شمال اسپانیا و در خلال جنگ داخلی اسپانیا الهام گرفته است. گرنیکا در واقع تابلویی ضد جنگ، یا به اعتبار بهتر، به عنوان نمادی برای صلح است.
در کنار تمام اتفاقات عجیب و غریبی که در اکتشافات باستان شناسی می افتد شاید بتوان بازگشایی درب مقبره آمون و هویدا سازی اسرار درون این مقبره را یکی از جذاب ترین نمونه ها برشمرد. هاوارد کارتر، آرتور کلندر و کارگر مصری در چهارم ژوئن سال 1924 میلادی برای اولین بار درب مقبره آمون را باز میکنند.
محمدرضا شاه پس از استقبال در فرودگاه و مسیرهای تعیین شده تا کاخ سعدآباد در همان جا پذیرای خبرنگاران و عکاسان مختلف شد؛ او در حالیکه با ژست پیروزمندانه سیگار میکشد در مقابل دوربین عکاسان قرار گرفت و به سوالات خبرنگاران پاسخ میداد.
در سال 1344 همسر مصدق در گذشت. اگر چه در طول سالهای زندانی بودن مصدق در احمدآباد همسرش در تهران مانده بود آنها روابط نزدیک و بسیار صمیمانه ای داشتند...
در میان اطرافیان ملکه آدمها متکبر و پر نخوت فراوان بودند، و به همین جهت بر کارمندان دفتر مخصوص جوی آکنده از ترس و دلهره حاکمیت داشت. در چنین وضعی هم طبعا هیچکدام جرات نمی کردند آزادانه سخن بگویند و ناگزیر به رعایت نوعی خودسانسوری بودند.
تپه ازبکی یکی از محوطههای باستانی ارزشمند تاریخی فلات ایران واقع در شهرستان نظرآباد از شهرستانهای استان البرز میباشد. محوطه باستانی ازبکی در زمینهای کشاورزی روستا واقع شده است. بخشهایی از این محوطه باستانی نه هزار ساله را کارشناسان مرکز باستان شناسی ایران در سال ۱۳۴۸خورشیدی مورد شناسایی قرار داده و در سال۱۳۵۲ به شماره ۹۵۵در فهرست آثار ملی ایران ...
رهبر انقلاب نیز ضمن اشاره به تاریخ پیدایش روشنفکری ایران در دوره قاجار، معتقدند مقوله روشنفکرى، با خصوصیّاتى که در عالم تحقّق و واقعیّت دارد در کشور ما بیمار و ناسالم و معیوب متولّد شد.
به گواه تاریخ محمدرضا پهلوی علاقه جنون واری به خرید تسلیحات و تجهیزات جنگی پیشرفته از دولتهای غربی و به ویژه امریکا داشته است. و حتی یکی از عوامل دخیل در توسعه سازمان نظامی حکومت پهلوی دوم را جنون تسلیحاتی شخص محمدرضا پهلوی عنوان نموده اند. در دهه پایانی رژیم پهلوی هم به دلیل تحولات ناشی از سیاست دوستونی نیکسون و هم چنین افزایش درآمدهای نفتی شاه ، ...
نارضایتی رو به گسترش مردم و تنفر آنها از تبلیغات عوام فریبانه ی رژیم، حتما محافل مذهبی را نیز فرا گرفته بود که باعث شد شاه دستور دهد در یکی از مراسم مذهبی، ملایی وابسته، در مقابلش از اوضاع نا بسامان کشور انتقاد کند.