رجال سیاسی رژیم پهلوی در طول حیات خود، با هدف کسب قدرت و جایگاه بالاتر، همواره از هیچ اقدامی برای نزدیکی بیشتر به شاه و بیگانگان بهویژه آمریکاییها، دریغ نمیکردند. همین رجال در بحبوحهی انقلاب، فرار را بر قرار ترجیح دادند. مطلب حاضر، دلایل فرار برخی از همین سیاسیون را مورد بررسی قرار داده است.
در روز 19 بهمن 1360، خانه تیمی اصلی منافقین شناسایی شد و درگیری آغاز شد در اواسط درگیری دو بچه گریه کنان در میان رگبار گلولهها، وحشت زده به این طرف و آن طرف میدویدند. پاسداران علمیات را متوقف کردند و بچهها را نجات دادند.
در مدت زمانی که امام خمینی در مدرسه علوی واقع در خیابان ایران مستقر بودند گروههای مختلف اعم از ایرانی و غیر ایرانی، مسلمان و غیر مسلمان به دیدار ایشان شتافتند. این تصاویر برگزیده بخشی از این دیدارهاست.
نوزدهم بهمنماه سالروز بیعت همافران نیروزی هوای ارتش رژیم سابق با بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) است. به همین مناسبت، پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، تصویر و خاطرهی حضرت آیتالله خامنهای را از این روز فراموشنشدنی، منتشر میکند:
1. از نفرین زمین: باز خوانی جلال آل احمد بر اساس آثارش. نویسنده؛ مجتبی حبیبی.
2. آقا جلال به روایت تازه. نویسنده؛ محمود گلابدره ای.
3. بررسی سبک آثار داستانی جلال آل احمد. نویسنده؛ حشمت قیصری.
4. بینش جلال آل احمد. نویسنده؛ عزیزالله علیزاده.
5. تکاپو در یاس: بررسی اندیشههای جلال آلاحمد در قیاس با دیگر روشنفکران. نویسنده؛...
1. دید و بازدید
2. از رنجی که می بریم
3. سه تار
4. زن زیادی
5. سرگذشت کندوها
6. مدیر مدرسه
7. نون والقلم
8. نفرین زمین
9. پنج داستان
10. چهل طوطی
11. سنگی بر گوری
12. داستان های آسمانی
13. داستان های سیاست
14. داستان ...
در خانواده ای روحانی (مسلمان _ شیعه)برآمده ام. پدر و برادر بزرگ و یکی از شوهر خواهرهایم در مسند روحانیت مردند. و حالا برادر زاده ای و یک شوهر خواهر دیگر روحانی اند. و این تازه اول عشق است. که الباقی خانواده همه مذهبی اند، با تک و توک استثنایی. برگردان این محیط مذهبی را در «دید و بازدید» میشود دید و در «سه تار» و گـُله به گـُله در پرت و پلاهای دیگر....
سپاه آنروز خوب جنبید... ما دیگر دل دل میزدیم. عصری آمدیم شورای انقلاب. آقای هاشمی هم در جریان بود. میدیدم دل آنجا آروم نمیگیره. ازامام دلم خواست کمک بگیرم. به آقای هاشمی گفتم: بیا برویم خدمت امام بگیم که امشب چه قضیهای قرار است انجام بگیره...
حجتالاسلام ریشهری در پایان این مصاحبه به تعداد اعدام شدگان اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 33 نفر از دستگیر شدگان و عاملان توطئهی نافرجام کودتا اعدام شدهاند و 6 نفر نیز به حبسهای مختلف محکوم گردیدهاند.
مسألهی دیگری که وجود دارد و شاید سؤال خیلی از مردم بوده است، مسألهی تأخیر در انجام محاکمات یا کندی کار دادگاههای ویژه انقلاب ارتش است. در پاسخ به این موضوع باید بگویم که دلیل تأخیر در این امر، نبودن عضو حقوقدان برای دادگاه است
همین موقع پاسداری که در تعقیب من بود رسید و مرا پیدا کرد و به سمت من نشانه روی کرد و داد میزد که این خلبان است و میخواسته کودتا کند. مردم بیایید و دست او را ببندید، یک نفر نیز آمد دستم را از پشت با طناب بست
غلامعلی اویسی از زمره نخستین افسران عالیرتبه متواری رژیم پهلوی بود که با سرمایه سرویسهای اطلاعاتی غرب فعالیتهای تروریستی علیه حکومت اسلامی را از خاک عراق و ترکیه آغاز کرد. رهبر شاخه نظامی کودتای نوژه سرهنگ دوم بازنشسته ژاندارمری محمدباقر بنیعامری از همکاران فعال و نزدیک اویسی بود.