طرح این کودتا از جمله تلاش هایی بود که سازمان سیا، رژیم بعث عراق، کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس و تعدادی از مخالفین نظام جمهوری اسلامی بطور مشترک آن را طراحی کردند که پیش از دستیابی به هر گونه هدفی، کشف و با شکست روبرو شد.
کشف و انهدام شبکه کودتای آمریکایی «نقاب» در پایگاه هوایی خلبان شهید نوژه همدان یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ انقلاب اسلامی در 18 تیر ماه 1359 است؛ کشف این کودتا به روایت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی که در کتاب «کودتای نوژه» آمده است، بازخوانی میکنیم.
روزنامه واشنگتن پس در مقاله خود ، اول تیر مان سال 1350 از وجود صنعت هروئینسازی تحت نظر شخص شاه خبر میدهد که در آن آمده ؛ تحت هدایت شاه صنعت قانونی شکوفایی هروئین صنعت شکوفایی هروئینسازی ایران تاسیس شده است.
بررسی نقش رسانههایی چون نوارهای کاست، مساجد و اعلامیهها در انقلاب ایران، نشان داد که این رسانهها گرچه ابزارهایی کوچک در قیاس با رسانههای مدرنی چون سینما، تلویزیون یا مطبوعات بودند، اما تأثیری تعیینکننده و مؤثر در نهضت انقلاب اسلامی داشتند.
سرهنگ بیگلری گزارشی ۱۰۲ صفحهای از کثافتکاریهای وزیر جنگی که بهایی هم بوده به شاه مینویسد، نامه به شاه نمیرسد و در عوض؛ وزیر جنگ گزارشی دروغی از خرابکاری بیگلری به شاه میدهد و او را به هجده ماه زندان و عزل محکوم میکند.
هنگامی که انگلستان اعلام کرد قصد ترک خلیج فارس را دارد، «قضیه بحرین» هم دوباره مطرح شد. نزدیک به ده سال از مسکوت گذاشتن موضوع میگذشت اما حالا وضعیت متفاوت شده بود. حالا دیگر باید این مساله، «فیصله» مییافت. حل مسالهای که یک سوی آن ایران شاهنشاهی بود، یک سوی آن بریتانیا و در سوی دیگر آن، خلیج فارس و اهمیت تاریخیاش.
آقای خامنه ای از نخستین کسانی بود که با شروع مبارزه به امام خمینی پیوست، و خود به این موضوع چنین تصریح می کند:«از اولین ساعتهای مبارزه ما رفتیم دوروبر ایشان و بنا کردیم در خدمت ایشان کار کردن و حرکت کردن.»
ظاهراً غیاث الدین تألیف این کتاب را مدتی پیش از سال 824 هجری قمری شروع کرده و بالاخره در سوم جمادی الاول سال 830 نسخه کامل شده کتاب را به الغ بیک تقدیم کرده است.
از دید ارتشبد حسین فردوست، اویسی افسری کم سواد بود که در فروش محمولههای بزرگ تریاک دست داشت، از دید تیمسار قرهباغی، اویسی فردی دروغگو و متملق بود و از دید مردم، اویسی فردی جنایتکار بود که در دو فاجعه 15 خرداد 1342 و 17 شهریور 1357 نقش اساسی داشت.
نکته کلیدی در ویژگیهای اصلی یک جوان مسلمان و انقلابی حقیابی و حقگرایی است، چیزی که ثابت و لایتغیر است، در هر عصر و مصری به نحو ظهور و بروز مینماید ...
پس از کودتای 28 مرداد 1332، آمریکا فضا و شرایط را به منظور حضور و حاکمیت بلامانع خویش در ایران مساعد یافته و درصدد برآمد تا در تمام شئون ایران دخالت کرده و جایگزین انگلیس شود، از این رو یکی از زمینههای موردنظر، بخش امنیتی و اطلاعاتی بود.
داستان سالار از شرح عملیات ساواک برای دستگیری یکی از نیروهای انقلابی در خیابانها تهران شروع میشود و در ادامه شرح شکنجهشدن وی و برخی دیگر از نیروهای انقلابی در زندانهای ساواک در قالب داستان به مخاطب منتقل میشود...
سرزمین مصر در سال ۵۲۵ پیش از میلاد به تصرف کبوجیه/ کمبوجیه دوم، دومین پادشاه هخامنشی در آمد. با اینکه مصریان چندین بار شوریدند تا استقلال خود را باز یابند و یکبار نیز برای کوته زمانی موفق به این کار شدند، اما دوران فرمانروایی هخامنشیان بر مصر که به غلبه اسکندر مقدونی پیوسته شد، دوران پایان تمدن درخشان و دیرینهٔ مصر و پادشاهی بومی فراعنه بود.
خاخامهایی مثل اسحاق راینس و مایر بار ایلان نهضت صهیونیسم مذهبی را بنا نهادند، زیرا معتقد بودند حرکت اصلی جنبش میتواند آئین یهود را از آموزش و فعالیتهای مکتب صهیونیسم حذف کند.
تصاویر زیر حاصل تلاش "عباس" عکاس مشهور ایرانی و یکی از مشهورترین راویان مصور انقلاب بهمن 1357 است. "عباس عطار" که در جهان با نام "عباس" یا "عباس مگنوم" شهرت دارد بین سالهای 1357 تا 1359 از پشت دوربین عکاسیاش به انقلاب اسلامی ایران نگریست و لحظات بهیادماندنی انقلاب اسلامی را به ثبت رساند و به گفته خودش، برای تاریخ عکس گرفت. وی که دانش ...