در وصف شخصیت آیت الله طالقانی که کوچکترین موارد را رعایت میکرد و حق الناس را همیشه در نظر داشت، روایات متعددی بازگو شده است.
«جلال الدین فارسی» روایتی داشته از اصرار مرحوم طالقانی بر رعایت تمام و کمال شعائر و اخلاق اسلامی در دادگاه پهلوی که شرح آن را در ادامه میخوانیم؛
طالقانی وسواس شرعی خود را تا ...
آتاباى نيز در سال 1346 به يكى از معاونتها، كه معاونت امور انتظامى وزارت دربار بود، منصوب شد و تا خروج محمدرضاشاه در دى 1357 در اين پست باقى ماند. ازجمله وظايف آتاباى در اين سمت «چشيدن و ممهور كردن غذاى همايونى» بود. از سال 1347 نيز كميته هاى متعددى براى برگزارى جشنهاى 2500 ساله تشكيل شد آتاباى در ابتدا به رياست كميته پذيرايى و از سال 1349 به رياست ...
به دنبال فراگیر شدن نهضت مشروطه ایران و صدور فرمان مشروطیت توسط مظفرالدین شاه قاجار، انتخابات مجلس شورای ملی انجام گرفت و جمعاً 200 نفر به مدت دو سال به این سمت انتخاب شدند.
همه روزه هم یا خانم ها یا کلفت ها و خدمه ها از اقوام و عشایر خود جماعتی را می پذیرفتند و هر روز، بالاستمرار در حرمسرا تقریبا هشتصد، نهصد نفر زن موجود بود.
در حمله نظامی استراتژیک به شهر درسدن آلمان، در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم، 1300 بمب افکن نیروی هوایی بریتانیا و ایالات متحده، بیش از 3900 تن بمب و مواد آتش زا بر روی شهر رها کردند و 600 هزار نفر زنده زنده در آتش سوختند.
بانک شاهنشاهی اولین بانک به مفهوم امروزی بود که با صدور امتیازنامهای از جانب ناصرالدین شاه قاجار در یازدهم بهمن ۱۲۶۷ خورشیدی برای «بارون جولیوس دو رویتر»، بانکدار یهودی-انگلیسی و با فرمان سلطنتی ملکه ویکتوریا از بریتانیا تاًسیس شد. استفاده از اسکناس در دوران قاجار اولین بار از سوی بانک شاهنشاهی در ایران رایج شد. پس از انقلاب اسلامی ...
نظارت بر مخابرات تلگرافی، در شمال در دست روسها و در جنوب در دست انگلیسها و در سال ۱۳۰۶ قمری عایدات دولت از بابت تلگرافهای داخله و خارجه روی هم رفته 348/210 قران بوده است
سال 1925 آمریکا در شکوفاترین دوره تاریخ خود به سر می برد و از سود سرشاری که از جنگ اول جهانی به دست آورده بود به خود می بالید. مایاکوفسکی با دید نقادانه و موشکافانه خود جنبه های گوناگون «زندگی آمریکایی» را نظاره و با تحلیل دقیق و مستندی ماهیت تجاوزکارانه و غارتگر امپریالیسم آمریکا را افشا می کند.
دستکاری در اکوسیستم طبیعی ایران یکی از اقداماتی بوده که کشورهای خارجی بدون در نظر گرفتن احتیاط لازم انجام داده اند.
ماجرای مالاریا در ایران و وارد کردن ماهی کامبوزیا که برای دفع این پشه کاربرد داشته باعث از بین رفتن برخی از گونههای جانوری و ماهیها در کشورمان شده است.
این ماهیها هر چند جهت مبارزه بیولوژیکی ...
آیتالله سیدحسن مدرس یکی از برجستهترین رهبران ملی- مذهبی در دوره قاجار و پهلوی اول است. این روحانی عالیقدر به دلیل مبارزات سیاسی خود با رضاشاه بارها مورد سوقصد، شکنجه و آزار قرار گرفت.
یکی از اهداف سیاسی مهم از اجرای اصلاحات ارضی دفع خطر احتمالی جنبش دهقانان بود. این موضوع بعد از جنگ جهانی دوم و توسط آمریکا جهت ایجاد رضایت اجتماعی در میان دهقانان توسط کشورهای تحت سلطه این کشور مطرح شد و در مورد بسیاری از کشورها از جمله ایران اعمال گردید.
در آغاز قرن نوزدهم ميلادي، كليساهاي امريكا درصدد برآمدند كه ميسيونرهایی را به ديگر ممالك دنيا بفرستند. از اين منظر، حضور امريكايي ها در ايران از 1776 ميلادي آغاز گرديد.
قورخانه در دوره قاجاریه به ساختمانی بزرگ در محدوده شهرها اطلاق میشد که محل ساختن جنگافزار و مهمات و ساز و برگ نظامی و جنگی بود. این ساختمان در عصر قاجار، افزون بر تهیه سلاح و مهمات جنگی، تولید وسایل آتشبازی جهت نمایش شبهای اعیاد و جشنهای مذهبی و ملی را نیز بر عهده داشت.
«محمدرضا پهلوی» طی 37 سال سلطنت دو بار از ایران گریخت؛ یک بار قبل از کودتای 28 مرداد و بار دوم دیماه 57. ملک الشعرا بهار تجربهای مشابه را درباره پهلوی اول روایت کرده است.
به گفته بهار، رضاشاه در روزهای آخر سلطنتش بهطوری از مردم و وقایع کشور دور و از انتقام آنان در هراس بود که در جریان وقایع شهریور20 کرارا خیال ...
«فنون کوچنشینان بختیاری» نام کتابی است که پروفسور «ژان پیر دیگار» (متولد پاریس در سال 1942میلادی) مدیر پژوهشی مرکز تحقیقات ملی کشور فرانسه به نگارش در آورده و در این اثر به طریقه زندگی کوچنشینی و صنایع و محصولات آن پرداخته است.
وی در سفر به ایران چنان شیفته زندگی کوچنشینی میشود که حتی همسرش ...
فداکاری یکی از خصیصههای بارز مردم ایران است که در برخی از قسمتهای مختلف ایران از جمله یزد در مواردی چون ابراز محبت نسبت به حیوانات و کودکان به اوج خود میرسد.