با وجود آشنا بودنش، غیر قابل توصیف بودنش حتی بزرگ ترین متفکران را هم به مبارزه می طلبد.بیش از ۱۶۰۰ سال پیش، فیلسوف آگوستین از شهر هیپو شکست را با کلماتی که هنوز هم به گوش می رسند پذیرفت:«اگر هیچ کس از من نپرسد می دانم آن چیست، اما اگر بخواهم آن را برای کسی که بپرسد توضیح دهم، نمی دانم.»
او با اینکه می خواست کشیش شود، اما در دانشگاه، بیشتر دانش ها، از زیست شناسی گرفته تا آموزش و پرورش را تجربه کرد و سرانجام پس از خواندن کتاب "اخلاق" اسپینوزا به سراغ فلسفه رفت، آن را تا دکترا ادامه داد و استاد دانشگاه شد و کتابهای فلسفی زیادی را تألیف کرد.
جمهوریخواهان، استقرار دهها هزار سرباز ارتش در ایرلند شمالی در طول سه دهه (۲۰۰۰-۱۹۷۰) را ادامه اشغال خاک ایرلند توسط ارتش بریتانیا دانسته و مبارزهای چریکی را علیه آن آغاز کردند.تصمیم اولیه لندن به "عملیات تروریستی" خواندن این عملیات پنهانی، و بازداشت بدون مدت و محاکمه فعالان "آر- آی- ای" (ارتش جمهوریخواه ایرلند) و وحدت طلبان مسلح، به حل مسئله کمکی ...
جیرولامو ساونارولا (۱۴۵۲-۱۴۹۸) کشیش ایتالیایی و رهبر فلورانس در سالهای ۱۴۹۴ تا ۱۴۹۸ بود. وی یکی از مخالفین سرسخت رنسانس در تاریخ است.وی در آغاز یک واعظ ساده بود و برای وعظ و خطابه به دهات و شهرها سفر میکرد و مردم را به راه خدا دعوت مینمود. ریاضت میکشید. روزه میگرفت. و در سفرهای مداومش روی زمین یا در انبارهای علوفه میخوابید.
در روز اول دسامبر سال ۱۹۵۵،"رزا پارکس" -زن سیاهپوست آمریکایی- از محل کارش بازمیگشت . او سوار اتوبوسی می شود."رزا پارکس" رانندهٔ اتوبوس را می شناخت؛ زیرا که قبلاً این راننده با "پارکس" در گیری داشت و چند سال پیش هنگامی که "پارکس" بلیتش را پرداخت کرده بود و برای سوار شدن به سمت در عقب اتوبوس حرکت میکرد؛ «راننده» درها را بست و بدون اینکه "پارکس" را ...
شایعات بسیاری در خصوص ارتباط خودکشی های متعدد با این ترانه وجود دارد که البته حقیقت آن هرگز ثابت نشد.البته اکثر خودکشیهای آن زمان مجارستان بر اثر فقر و قحطی در آن کشور بود، اما پلیس در برخی آنها نشانه هایی از این آهنگ را یافت.این ترانه به انگلیسی ترجمه و بارها توسط خوانندگان مختلف در انگلیس و امریکا بازخوانی شد .
بازار بسته شد و هزاران نفر در پشت اقامتگاه گریبایدوف جمع شدند و تیری از سفارت به سمت مردم شلیک میشود و همان تیر کافی بود تا مردم به داخل اقامتگاه ریختند و گریبادوف را کشتند و زنان را به خانه هایشان فرستادند . بعد از این ماجرا عباس میرزا به سرعت خسرو میرزا را به سن پترزبورگ می فرستد تا از شاه تقاضای بخشش کند .
بابی ساندز ( Bobby Sands) مبارز ایرلندی بود که در سال ۱۹۵۴ میلادی در شهر بلفاست مرکز ایرلند شمالی به دنیا آمد.او در ۱۹۷۲ در سن ۱۸ سالگی به ارتش آزادی خواه ایرلند پیوست و همواره خواستار خروج ارتش بریتانیا از شمال ایرلند بود.وی یک سال بعد به جرم حمل اسلحه دستگیر و به ۵ سال زندان محکوم شد.
در خاطرات تاج السلطنه دختر ناصرالدین شاه درباره عمه اش عزت الدوله همسر امیر کبیر آمده است :
«زنی است بسیار ساکت و آرام که بیشتر سکوت می کند و کمتر سخن می گوید » عده ای می گفتند کم سخنی این زن نه به خاطر هم نشینی با مرد خردمند سیاست ایران بلکه به خاطر ازدواجی است که او با زور با فرزند یک آشپزباشی کرده است .
توکلی که متخصص در حوزه جریانشناسی تاریخنگاری، جریانشناسی سیاسی، جنبشهای اسلامی و تاریخ تحولات معاصر است، بر این باور است که جربانهای تکفیری، جریانهایی منتهی به نفاق است که منجر به ایجاد شکاف بین مذاهب اسلامی میشود. بر همین اساس است که غرب با استفاده از این گروهها فرصت را برای از هم پاشیدن جهان اسلام مغتنم میشمرد....
در شهرهای مختلف ایران بناهای با شکوه فراوانی وجود دارد که یادگار دورههای مختلف تاریخی است و معمولا نام بسیاری از هنرمندان و حاکمان را در خود زنده نگه داشته است . اما بعضی از حاکمان نیز نامشان در خاطره شهرها باقی مانده است البته نه به نیک نامیبلکه به ظلم وخشونت وتخریب بناهای باارزش فرهنگی .
عصر روز 14 مهر ماه 1357، امام و همراهان به بغداد منتقل شده و روز بعد، هجرتی تاریخی را در راه رضای خدا انجام دادند و در آنجا پس از توقفی کوتاه در پاریس در دهکدهای به نام «نوفل لوشاتو» اقامت کردند.
نویسنده کتاب آخرین سفر شاه درباره هزینههای جشن های 2500ساله شاهنشاهی چنین مینویسد: «دراکتبر ۱۹۷۱، (20مهر 1350) محمدرضا پهلوی ضیافتی ترتیب داد که از تمام میهمانیها برتر بود. او از تمام رهبران جهان دعوت کرد. البته همه نیامدند... همه چیز جشن را هم از پاریس آورده بودند.
بیست و هفتم سپتامبر سال 1941 رضاشاه پهلوی، سوار بر کشتی «بندرا» شد تا دوران تبعید خود را آغاز کند. کشتی، رضاشاه را به جزیره موریس برد. جایی که رضاشاه سالهای پایانی عمرش را در آنجا به سر برد. امروز سالروز تبعید رضاشاه پهلوی به جزایر موریس است. پایانی بر یک دیکتاتوری سرد و خشن. رضاشاه توسط کسانی از ایران تبعید شد که خود ایشان زمانی او را از نگهبانی به ...
در زمان سلطنت رضاخان دستگاه اطلاعاتی به معنی خاص آن، یعنی مرکزی که به جمعآوری خبر از کشور هدف اشتغال داشته باشد در ایران وجود نداشت. او همه چیز را از نظمیه که بعدها به شهربانی تغییر نام یافت، میگرفت. سفارتخانههای ایران در کشورهای مختلف نیز راه دیگری برای جمعآوری اطلاعات بود.
در عصر پهلوی سفرهای رسمی و غیر رسمی درباریان ردیفی مهم از هزینه های کشور را تشکیل میداد . گاهی آنان مسافرتهای خصوصی خود را نیز سفری رسمی جا میزدند تا خرج سفر را دریافت نمایند، یا خریدهای شخصیای که به عنوان کالای مورد نیاز دربار تلقی میشد.
یک روز عدهای از نمایندگان اکثریت تصمیم گرفتند در داخل مجلس او را کتک بزنند. آنها ابتدا برای آنکه او را به خشم آورند به وی دشنام دادند؛ اما فرخی که به نقشهی آنها پی برده بود در جواب آنها سخنی نگفت.