آموزگار بعد از آنکه به سمت نخست وزیری رسید، با دادن وعدههایی تلاش نمود تا مخالفان را راضی نماید. یکی از وعدههایی که وی قبل از روی کار آمدن به مردم داده بود؛ در رابطه با زندانیان سیاسی و رسیدگی به وضعیت آنان بود؛ اما او تمام وعدههایش را انکار نمود.
شغل اصلی یغما (حیدر یغمای نیشابوری) خشتمالی بود و او سالهای دراز از این رهگذر کسب روزی میکرد. این کارورزی در شعر او نمود نظرگیری دارد و گاه در لابلای اشعارش اشاره مستقیمی دیده میشود.
او عاشق کار خود بود و به آن بسیار اهمیت می داد. یغما با سرافرازی خود را کارگری بیل بهدست معرفی میکرد و نه تنها از این کار ...
تنهایی و شکست واقعی شاه زمانی آغاز شد که بسیاری از حامیان او که اتفاقاً زمانی هم مورد پشتیبانی شاه قرار داشتند به جرگه مخالفان پیوستند. این تغییر جهت سیاسی نه از روی فرصتطلبی بلکه ناشی از اقدامات خاص شخص شاه نسبت به آن افراد و گروهها بود.
در سند زیر که به سال 1337 بازمیگردد، روحیه و منش «اسدالله علم» وزیر دربار شاه به نقل از هم حزبیهایش به خوبی نشان داده شده است: «آقای علم رهبر آن حزب برای خود مقام (آقائی) قائل است و افراد حزبی را مجبور میسازند که ایشان را با نام (آقا) صدا بزنند و بخوانند.»
سرمایه اجتماعی امری است که می تواند در زمانه بی ثباتی به کار آید. در این شرایط حتی اگر روابط دولت و جامعه خوب نباشد، انسجام درونی جامعه بار مشکلات را کاهش می دهد. نمونه ای از وضعیت در زمانه جنگ جهانی دوم در ایران نیز بوده است
مراسم تشییع پیکر حضرت امام خمینی (ره) به عنوان مراسم با بیشترین تعداد شرکت کننده در کتاب گینس ثبت شده است. در این کتاب از مراسم تشییع پیکر حضرت امام خمینی(ره) به عنوان بیشترین تعداد شرکت کننده نام برده شده است.
شکنجه مهمترین ابزار حکومت پهلوی برای حفظ قدرت و حاکمیت بود. شاه وجود هر گونه شکنجه را انکار میکرد ولی شواهد بسیاری از وجود شکنجهگاهها و شکنجههای سخت زندانیان سیاسی وجود داشت.
بعد از بازداشت امام خمینی در خرداد 1342، مردم در اعتراض به این موضوع تجمعی اعتراضی شکل دادند که بسیاری از آن با عنوان تجمعی بزرگ و بینظیر یاد کرده و معتقدند این تجمع نقطه عطف اصلی گروههای مبارز مذهبی در مخالفت با حکومت پهلوی بود.
بر اساس آنـچه تـاريخ مدون در اختيار ما مي نهد از قصه گويي به صورت هنری درمانگر در بيمارستان جندي شاپور از ســوی پرسـتاران بـرای بيخوابی بيماران و پريشانی و رنج و ناراحتي آنان خبر داريم . اين مهم در کتب قديمي مربوط به طب نيز ذکــر شده است .
سقوط هایلهسلاسی و حاکمیت دولت نظامی متمایل به شوروی به رهبری «منگیستو هایله ماریام» و حمایت شاه ایـران از رژیـم سومالی در جنگ اوگادن، سبب تیرگی روابط دو کشور شد؛ این روند تا پیروزی انـقلاب اسـلامی در ایـران ادامه داشت.
با تنها شدن ايران در مقابل روسيه، تهاجمات قواي روسيه كه از جبهه عثماني آسوده خاطر شده بودند شدت پيدا كرد، افسران انگليسي به جاي مساعدت با قواي ايراني، از همكاري خودداري نمودند. سياست انگلستان در اين مقطع رهانيدن روسيه از جنگ با عثماني و ايران، و درگير نمودن آن كشور با فرانسه در جبهههاي اروپا بود. آنان موفق شدند با عقد قرارداد بخارست بين روسيه و عثماني ...
قطعیهای مکرر برق عامل مهمی در دامن زدن به نارضایتیها و بالا رفتن موج خشونتهای مردمی علیه حکومت بود. این قطعیها ناشی از عوامل مختلفی بود که علاوه بر مسائل فنی، مسائل سیاسی هم در بروز آن تاثیر زیادی داشت.
ارتش در دوره قاجار به خصوص در دوره ابتدای حکومت، ساختاری ابتدایی و تشکیلاتی ساده داشت. از همین رو بسیاری از جنگها بدون آنکه از اهداف خاصی برخوردار باشد با شکست زودهنگام مواجه میگردید.
بى ترديد كودتاى سوم اسفند 1299 كه هشتادمين سال وقوع آن را پشت سر گذارديم، از مهمترين رخدادهاى تاريخ سياسى معاصر ايران به شمار مى آيد، چرا كه آغازگر فصل تازهاى در ابعاد اقتصادى، سياسى، فرهنگى، اجتماعى و نظامى تاريخ كشورمان به شمار مى آيد.
در این سند نیز ساواک به رقابت آمریکا و انگلستان بر سر منافع اقتصادی در ایران اشاره نموده است. در سند آمده است که آقای کوزمین دبیر اول سفارت شوروی به امضای قرارداد نفت با کمپانی کنتینتال اشاره کرد...
سرهنگ زمانی بسیار خشن، قاطع و به تمام معنا خون خوار و در عین حال منضبط و مدیری قوی بود. او بسیار به رژیم شاه وفادار، متعصب و در عین حال از استعداد خوبی برخوردار بود.
همسایگی در شوروی در سال های اوج جنگ سرد، برای ایران و البته کلا نظام سرمایه داری مسئله ای بسیار دارای اهمیت بود. در این میان به نظر رسید بهتر است ایران به پیمانی با همسایگان خود چون ترکیه و عراق بپیوندد؛ که اینگونه نیز شد.
از جمله نقاط عطف تاریخ مشروطه، تحصن علمای مبارز در حرم حضرت معصومه (س) و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) بود، اما در این میان، روشنفکران غربزده با انتخاب سفارت انگلیس برای تحصن، نخستین خسارت را به نهضت مشروطه وارد کردند.
امام بعد از سیزده سال اقامت اجباری در عراق، به یکباره به سمت فرانسه رفت. در رابطه با این تصمیم برخی معتقدند که شاه از دولت عراق چنین تقاضایی نموده بود، برخی نیز بر این باور هستند که صدام حسین از ترس اشاعه افکار و اندیشههای امام تصمیم به اخراج ایشان گرفت.
برخی معتقدند که ساختار اجتماعی قاجاریان فاقد طبقه متوسط اعم از سنتی و متوسط بود و اکثر مردم در دو طیف غنی و یا فقیر قرار داشتند. این دو گروه از نظر اجتماعی نیز تفاوتهای زیادی با هم داشتند و جایگاه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنان متفاوت از یکدیگر بود.