دلبستگی به زنان یکی از مولفه های ثابت تمامی پادشاهان و به ویژه شاهان قجری می باشد. این موضوع در میان جوان ترین تا پیرترین شاهان قاجار هم مشاهده می شود. در این تصویر یکی از معشوقه های مظفرالدین شاه قاجار مشاهده می شود که گویا شاه کاخ عشرت اباد را به او بخشیده بود.
در سال 1972 موقعی که شاه و ملکه برای اسکی بازی در سن موریتس به سر می بردند، شاهزاده "دولو" (یکی از منسوبین و دوست نزدیک شاه ، که انحصار تجارت خاویار ایران را دردست داشت) به جرم قاچاق مواد مخدر توسط پلیس سوئیس دستگیر شد....
وزارت امورخارجه قدیمی ترین وزارتخانه ای است که در ایران تأسیس شده و تاریخ تشکیل آن تقریباً به دو قرن پیش می رسد.پس از تشکیل دولت واحد ایران که به دست آغا محمد خان قاجار انجام گرفت، لزوم برقراری روابط سیاسی با سایر دُول فکر تأسیس وزارتخانه یا سازمانی را به وجود آورد.
با توجه به اقدام شاه در خرید 25 درصد از سهام مجتمع فولاد "کروپ" آلمان در همان زمان، به این حقیقت پی می بریم که ذهن شاه تا چه حد آکنده از اندیشه های بی پایه بود، و چگونه در حالی که شخصا سقوط اقتصادی آلمان را پیش بینی می کرد، در ان کشور دست به چنان سرمایه گذاری عظیم زد.
از جمله اقداماتی که توسط رژیم برای جلب نظر مذهبیون صورت گرفت، ارسال تعداد زیادی عکس بزرگ شاه در لباس سفید احرام (پوشش زائران مکه) به وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی بود، که نمونه ی این عکسها در میدانهای بزرگ شهر نیز آویخته شد.
محمدرضا شاه پس از استقبال در فرودگاه و مسیرهای تعیین شده تا کاخ سعدآباد در همان جا پذیرای خبرنگاران و عکاسان مختلف شد؛ او در حالیکه با ژست پیروزمندانه سیگار میکشد در مقابل دوربین عکاسان قرار گرفت و به سوالات خبرنگاران پاسخ میداد.
در میان اطرافیان ملکه آدمها متکبر و پر نخوت فراوان بودند، و به همین جهت بر کارمندان دفتر مخصوص جوی آکنده از ترس و دلهره حاکمیت داشت. در چنین وضعی هم طبعا هیچکدام جرات نمی کردند آزادانه سخن بگویند و ناگزیر به رعایت نوعی خودسانسوری بودند.
نارضایتی رو به گسترش مردم و تنفر آنها از تبلیغات عوام فریبانه ی رژیم، حتما محافل مذهبی را نیز فرا گرفته بود که باعث شد شاه دستور دهد در یکی از مراسم مذهبی، ملایی وابسته، در مقابلش از اوضاع نا بسامان کشور انتقاد کند.
شاه خواست با آنها ملاقات کند. وقتی به آنجا رفت صندلی گذاشتند در بیرون منتظر ماند. مرحوم علاء وزیر دربار و سهیلی وزیر امور خارجه بود. به شاه خیلی بد گذشت.
محمدرضا پهلوی سلطنت خود را مدیون نیروهای متفقین می دانست و لذا بعد از رسیدن به سلطنت نهایت همکاری را با سران متفقین در ایران داشت. در این تصویر محمدرضا پهلوی سوار بر اتومبیل به همراه یک ژنرال آمریکایی در حال سان دیدن از نیروهای متفقین در ایران مشاهده می شود.
متن مصاحبه شاه به نیویورک تایمز درباره وضعیت بحرانی ایران در آستانه انقلاب اسلامی ، مصاحبه آیت الله خمینی با روزنامه دست راستی البیرق در لبنان و اعلامیه نامبرده ، اذعان شوروی به عدم دخالت درحوادث ایران ، تکذیب نمودن ملاقات سنجابی با شاه توسط کمیته حقوق بشر در ایران در مرکز پاریس ، اظهارات ویلیام کولبی رئیس سابق سازمان سیا در حمایت از شاه ایران در منطقه ...
روزنامه خاطرات عین السلطنه که در حدود ده مجلد می باشد به جهات گوناگون در قیاس با سایر منابع هم ردیف خود وضعیت بهتری دارد. این منبع مهم تاریخ معاصر ایران مالامال از اطلاعات عصری است، هم از اخبار و وقایع کشوری، دولت و دربار و ولایات، امور دیوانی و ملکی و مدنی، هم حاوی دانستنیهایی که در کتب و مآخذ دیگر دیده نمیشود.
در این تصویر اعضای خانواده سلطنتی به همراه فرح و محمدرضا پهلوی هنگام شرکت در مراسم چهارشنبه سوری و دیدار با بازیگران و دست اندرکاران سریال تلویزیونی دایی جان ناپلئون مشاهده می شوند.
مقامات عالیرتبه وزارت امور خارجه آمریکا خصوصاً آقای ونس٬ از مدتها قبل نقشه بردن محمدرضا را به آمریکا طرح کرده بودند. در سندی که ارائه می گردد می بینیم که چگونه دولت ایالات متحده با بهانه قرار دادن بیماری محمد رضا شاه تلاشهای گسترده ای برای حمایت از شاه مخلوع ایران انجام می دهد.
در این آشپزخانه ها به چندین برابر تعداد نفرات اندرون غذا طبخ می گردید؛ زیرا این سنتی بود که از ناصرالدین شاه بر جای مانده و هنوز نگهداری می شد. از آنجا که ناصرالدین شاه دستور داده بود اطرافیان اندرون او را هم از سفره خانه او بی نصیب نگذارند.
قرنی می دانست که شاه از نقشه او مطلع خواهد شد؛ بنابراین ، پیشدستی کرد و در مقام رئیس اطلاعات ارتش به شاه اطلاع داد که در حال طراحی نقشه ای است تا از این طریق افرادی را که به شاه وفادار نیستند شناسایی نماید.