رواج نمایشنامهنویسی در ایـران، در اصـل به آن گروه از نمایشنامهنویسان باز میگردد که شیوهی خود را از غرب وام گرفتند. ایـنان بـی آنکه دست به کند و کاوی در آثار نمایشی سنتی ایرانی بزنند و از منظر نمایشنامهشناسی نمایشنامههای سنتی ایرانی را بـررسی کـنند، صـرفا با گرتهبرداری از نمونههای غربی دست به نگارش زدند.
شوروی در سال 1320 همراه با انگلیس کشور را به اشغال خود درآورد تا از طریق ایران به ارسال مهمات و تسلیحات موردنظر متفقین مبادرت نماید؛ اما این کشور علیرغم تعهداتی که جهت خروج نیروهای خود بعد از پایان جنگ داده بود، از همان ابتدا تلاش داشت با بهرهبرداریهای سیاسی منافع خود را تأمین نماید.
در دورﮤ ناصری مردم برای انجامدادن امور زندگی، بهطورمعمول به سعد و نحس بودن ایام باور داشتند که نهتنها در میان مردم عادی، بلکه در میان افراد مرفه جامعه و ازجمله در دربار که منجمباشی نیز حضور داشت، این اعتقاد وجود داشت.
در این سند اسامی تعدادی از اعضای برجستهی « لژ بزرگ ایران» را نشان میدهد که از تشکیلات فراماسونری حقوق دریافت میداشتند. در میان این افراد، میزان حقوق «شریف امامی»، «سناتور تجدد» و «عباسقلی گلشائیان» نامعلوم گزارش شده است.
محمد غفاری معروف به کمالالمُلک (۱۲۲۶ کاشان – ۲۷ مرداد ۱۳۱۹ خورشیدی نیشابور) نقاش ایرانی بود. وی یکی از مشهورترین و پرنفوذترین شخصیتهای تاریخ هنر معاصر ایران بهشمار میآید. او برادرزاده صنیعالملک بود.
براساس اسناد موجود، در سالهای پس از جنگ دوم جهانی کمپانیهای معظم نفتی ایالات متحده آمریکا و مجتمع نفتی رویال داچ شل از انحصار نفت ایران توسط شرکت نفت انگلیس خشنود نبودند و به تسخیر این گنجینه با ارزش چشم طمع داشتند....
رضاشاه در ظاهر به بسیاری از مظاهر حکومت مشروطه وفادار ماند و هیچکدام از آنان را از بین نبرد؛ اما در عمل اقداماتش بنیان مشروطه را از بین برد و باعث لطمه به نهادهای مدنی گردید. از جمله نهادهایی که در راستای اقدامات رضاشاه لطمه دیدند، مجلس، مطبوعات و قانون اساسی بود.
دکتر مصدق رهبر جبهه ملی، از جمله رجال سیاسی فعال در ایران است که علاوه بر آنکه به عنوان رهبری پیشرو جریان ملی شدن نفت را هدایت کرد، به عنوان نخستوزیر مأمور تشکیل کابینه شد. دوران نخستوزیری او که در سالهای 1330- 1332 رقم خورد، از نظر سیاسی یکی از دوران پرالتهاب کشور محسوب میشد. این دوران مصادف بود با تلاش کشورهای غربی برای تحریم نفتی ایران و منصرف ...
هوش عباسمیرزا در برابر ژوبر برایم جالب است. گفتههای او مقابل فرستاده ناپلئون این احتمال را میرساند که او به دلیلی دیگری غیر از تکنولوژی در برتری غرب نزدیک شده اما به آن نرسیده است. او علاوه بر اشاره به «آتیه نگری» غربیان از قوای عقلیه بهعنوان یک عامل ترقی آنها سخن میگوید اما معلوم نیست مقصود او دقیقا چیست؛ یعنی شاید مقصود او از قوای عقلیه صرفاً ...
در ماجرای جمهوری خواهی و بعدا تغییر سلطنت، تیمورتاش به اتفاق علی اکبرخان داور خیلی به نفع رضا زحمت کشید و همین امر سبب شد تا در کانون توجه رضا قرار بگیرد.
در عالم خلقت عناصر آب ، باد، خاک و آتش از بزرگ ترین نعمت های الهی هسـتند که در اختیار ما قرار دارند. کی از عناصر اصلی طبیعت ، باد میباشد. باد به دلیل حرکت هوا از منـاطق پرفـشـار بـه مناطق کم فشار ایجاد میشـود.
فصل دیماه برای ایـرانیان چـهار جـشن بزرگ در خود داشته، روزهـای اول، هشتم، پانزدهم و بیست و سوم که بنابرگاهشماری کهن، چون نام ماه با نام فرشتگان یـکی مـیگردید تمام آن روزها را جشن میگرفتند تا بـه نـور قـدرت بـیشتری بـخشیده شود.
حـمام ایرانی به تدریج ، مثل بسیاری از پدیده های دیگر در جریان مدرن شدن ، بـه خـصوص در دوره پهلوی و همین طور جمهوری اسلامی ، دچار تحول ساختاری و کارکردی شد. آرام آرام در حمام ها، از دوش استفاده شد، خزینه ها و حمام هـای عـمومی ویران شدند و سر و شکل حمام های عمومی تغییر کرد .
از وعاظ شجاع و تأثیرگذار در جریان نهضت امام خمینی(ره) باید به حجتالاسلام محمدتقی فلسفی اشاره کرد. ایشان در منابر و سخنرانیهای خود همواره به انتقاد از سیاستهای رژیم پرداخته و در هر فرصتی از امام خمینی(ره) و اندیشههای ایشان حمایت میکرد. در سندی به سال 1350 راجع به یکی از سخنرانیهای وی آمده است...
ا اوج گرفتن مبارزات سیاسی مردم در سال 56، آمریکا و سایر کشورهای غربی، ضمن رصد گام به گام تحولات، تلاش نمودند با اعمال برخی از تغییرات سیاسی، اشراف بیشتری بر تحولات ایران داشته باشند. از جمله این تغییرات میتوان به انتصاب سولیوان به عنوان سفیر جدید آمریکا در ایران و ورود او به کشور در سال 56 اشاره نمود که با هدف کسب اطلاعات بیشتر از تحولات سیاسی ایران ...
شاه بر تمام ارکان کشور حاکمیت مطلقه و و فردی داشت و بسیاری از وزرا، نمایندگان و مقامات بلندپایه حکم عروسک خیمه شببازی داشتند؛ زیرا اختیار کامل در تصمیمگیریهای سیاسی و اقتصادی با شخص اول مملکت یعنی شاه بود و دستورات او مافوق تمام تصمیمات بود.
این باشگاه از ساخته و پرداختههای سازمان امنیت است و هیئت مدیره کانون وکلا نیز که زیاد مجری کامل اوامر سازمان امنیت نمیشود با تجدید انتخابات که 12/3/45 به عمل میآید، تصفیه دولتی میگردد..
یلدا در فرهنگ ایران زمین جشنی کهن است که با همهء شـادیها و آوازهایش، هدفی جز نزدیکی دلها و ایجاد فضای همدلی و دوری از فضای یأس و سیاهی دلمردگی و افـسردگی ندارد و باید آن را گـرامی داشـت.آیینی کهن که موسیقی در آن به هر شکل جاری بوده است...
علی دشتی، (۱۲۷۳ش/۱۳۱۲ق) نویسنده، مترجم، روزنامهنگار، دیپلمات ایرانی و از اعضای مجلس شورای ملی و مجلس سنای ایران در دوره پهلوی بود. سفارت دولت شاهنشاهی ایران در لبنان و مصر از مسئولیتهای دیگر اوست...